Terugblik afgelopen seizoen

Vanaf 1 oktober weer dagelijks wintersportweer

Het skiseizoen van 2017-2018 eindigt dit weekend op de meeste plaatsen. Een mooi moment dus om de balans op te maken van een spectaculaire winter met zeer veel sneeuw. Volgens veel skigebieden het beste seizoen van de 21e eeuw!

2 jaar geleden maakte ik aan de universiteit een bachelor thesis over de sneeuwbedekking in de Alpen. De aanleiding was het grote gebrek aan sneeuw in december 2013-2014-2015. Is het zo dat er door de klimaatverandering minder sneeuw valt in de Alpen? Komt de sneeuw pas later en is deze vroeger weg? Ligt de sneeuwgrens gemiddeld een paar 100 meter hoger de laatste jaren?

De resultaten toonden aan dat er voor veel gebieden nog geen significante trend is en dat er vooral veel jaarlijkse variatie is. Sneeuwrijke winters wisselen af met minder sneeuwrijke winters. Dat werd ook door andere studies aangetoond:


Jaren met meer en minder sneeuw wisselen af. Het verschil tussen zuid- en noordkant is soms heel groot (F. Hüsler et al., 2013). 

Nu het seizoen gedaan is mogen we gerust zeggen dat we dit jaar een sneeuwrijke winter kregen!


Aan sneeuw dit jaar geen gebrek.. @Peisey Nancroix via @Site Nordique

November:
De eerste maand van het skiseizoen wordt ook wel eens de "Einschnei-maand" genoemd in de Alpen. De belangrijkste sneeuwlaag in de Alpen wordt dan gevormd en bepaald een groot deel van de kwaliteit van de pistes later in de winter. Vorige jaren kwam het seizoen pas laat op gang en was de basislaag belabberd. Vaak moesten we zelfs geduld hebben tot Kerst en daarna vooraleer de sneeuw echt met bakken uit de hemel viel. 


Het einschneehen in de Alpen begon al vroeg dit jaar. @Val Thorens

Deze winter was het anders. November schoot uit de startblokken met zeer veel sneeuw. In eerste instantie kreeg vooral de zuidkant het witte goud over zich heen (Retour d'Est en lage luchtdruk over de Middellandse Zee), daarna de noordkant met lage druk over Noord-Oost Europa. 

Op 5-6 november bijvoorbeeld viel er zeer veel sneeuw over de hele Alpenboog. Net de dag dat ik mijn eerste weerbericht op deze website schreef... 


Veel sneeuw in de Alpen begin november. 

Tot half november bleven de Alpen in de stroming van verschillende neerslagzones die met regelmaat de basislaag aanvulden. Een dominerende noord tot noordwestenwind zorgde er ook voor dat het aanhoudend koud bleef en de sneeuw zich goed kon zetten. Het seizoen kon eigenlijk niet beter beginnen!


Intense sneeuwval in Chamonix op 12 november. @Nadine Picard

Halverwege november schakelende het winterse weer dan om in een zonniger weertype met de aanvoer van maritiem subtropische lucht. Met een stevige zuidwestelijke föhn erbij stegen de temperaturen in de dalen vlot tot boven 15°C op bijvoorbeeld 23 november. 

Het zachtere weer was echter geen lang leven beschoren. Op 24 november sloeg het weer namelijk helemaal om met winterse temperaturen en sneeuwbuien aan de noordkant. De laatste week van de maand eindigde in de Alpen zoals november begon: Koud en wisselvallig!


De laatste week van november verliep erg koud met regelmatig sneeuw aan de noordkant.@Wetterzentrale


Temperaturen tot -33°C op 4750 meter op 30 november. @Meteovilles

December:
December ging gewoon voort op het winterse elan van november. Wat een verschil met 2016 toen het nog extreem zacht en droog was. Tijdens het eerste deel van de maand kregen de Alpen een mooie afwisseling tussen droge en zonnige dagen en dagen met (veel) sneeuw. Ideale wintersportomstandigheden die we al een tijd niet meer gewend waren in december. 


Een sterk meanderende straalstroom zorgde regelmatig voor de aanvoer van winters wisselvallig lucht. De sneeuwlaag in de Alpen werd verder aangevuld. @ECMWF MeteoCentre


Veel en intense sneeuwval op 11 december in het Italiaanse Livigno. @Luigi Motta

Tijdens het tweede deel van de maand gingen de temperaturen stevig op en neer met de passage van verschillende warme en koude sectoren. Op de overgang viel telkens neerslag welke af en toe op lagere hoogte ook wel regen was. Zo zorgde een sterk hogedrukgebied over Frankrijk op 22 december voor temperaturen tot 10°C op 1500 meter.


Temperatuur op 1500 meter op 22 december. @WXCharts

Tijdens de laatste dagen van het jaar kreeg vooral de west- en zuidkant nog veel neerslag te verduren (Südstau). Keerzijde van de medaille op die dagen was de wind die regelmatig liften gesloten hield. 


Wat een pak sneeuw in Airolo/Ticino op 28 december. 

Januari:
De eerste maand van 2018 ging extreem van start met zeer veel neerslag en wind. Niet alleen viel er veel sneeuw, onder 2000 meter regende het ook behoorlijk intens. Skidorpen werden volledig afgesloten van de buitenwereld door een acuut lawinegevaar. Sneeuw en regen wisselden elkaar in rap tempo af en verschillende (winter)stormen trokken over de bergen. 


Op en top wisselvallig weer op 3 januari met regen, sneeuw en zeer veel wind. Het spookte in de bergen.


Vaujany nabij Grenoble. @Meteo Grenoble

De combinatie tussen sneeuw, regen en wind zorgde voor toestanden die zelden gezien waren in de Alpen. Hele skigebieden sloten en toeristen geraakten niet thuis. Gelukkig stabiliseerde het weer na enkele dagen. 


Het skigebied van Les Contamines was op 4 januari bijna volledig gesloten. @Live Updates


In Frankrijk en Zwitserland steeg het lawinegevaar op veel plaatsen tot het hoogste niveau (5). 

Het onstabiele weertype zorgde niet alleen in de Alpen voor spectaculaire toestanden. Ook in Algerije bijvoorbeeld viel er sneeuw over de zandduinen van de Sahara.


Sneeuwval in Algerije op 8 januari. @Severe Weather Europe

Richting het midden van de maand stabiliseerde het weer in Europa en kwamen de Alpen in duidelijk rustiger vaarwater. De zon maakte zijn comeback en de immense sneeuwhoeveelheden konden opgemeten worden. 


Enorm veel sneeuw in Tignes op 10 januari. @Tignes


De sneeuw in Cervinia moest met spoed van de daken gehaald worden vooraleer deze bezwijken onder het gewicht. @Meteo It


Prachtige zonsondergang op 15 januari in Saalachtal. @Salzburgerland

Het zonnige, droge en rustige weer was ook nu geen lang leven beschoren. 16 januari volgde een wettersturz met veel wind en sneeuw vanaf het westen. De Alpen waren toen opnieuw vertrokken voor een wisselvallige vijfdaagse. 


Het was moeilijk om de auto te vinden in Courchevel. @Courchevel


Winterser kan het weer niet worden. Polaire foto uit Val Thorens op 18 januari. @Live Updates

Na die nieuwe sneeuwepisode werden hoeveelheden opgemeten die nooit eerder voorkwamen in de skigebieden sinds het begin van de metingen. Er lag zoveel sneeuw dat de meetlatten vaak gewoon te kort waren. 


De hoeveelheden eind januari in de Alpen waren gewoon ongelofelijk. @Val d'Isère

Opnieuw zorgde de temperatuurschommelingen ook wel voor regen en zodoende een extra groot lawinegevaar. Net als begin januari geraakten verschillende dorpen afgesloten van de buitenwereld. 


Het hogedrukgebied boven de Azoren zorgde eind januari voor droog en vrij zonnig weer. @Wetterzentrale

Januari eindigde vrij zonnig en zacht. Een krachtige hogedrukgebied boven de Azoren zorgde ervoor dat neerslagzones op veilige afstand bleven en de zon meestal kon schijnen.

Februari:
Februari begon meteen diep winters. Tijdens de nacht van 3 op 4 februari bijvoorbeeld daalde het kwik in Samedan op 1705 meter tot -22.5°C. De wind uit het noordoosten voerde koude Siberische lucht aan waardoor ook overdag de temperaturen zeer laag bleven. 


Koude lucht uit het noordoosten bereikte begin februari de Alpen. Winters weer was het resultaat. @ECMWF

Een mooie afwisseling tussen zonnige dagen en enkele dagen met opfrissende sneeuw zorgden ervoor dat de wintersportomstandigheden tijdens de eerste dagen van februari zeer goed waren. 


Zonnig weer zorgde begin februari regelmatig voor perfecte wintersportdagen. @Wolkenstein via LiveUpdates

Daarna begon het weer meer te kwakkelen met vooral in het westen van de Alpen wat hogere temperaturen en af en toe ook regen tot 1800 meter. 


Half februari bereikte zachtere lucht de Alpen en stegen de temperaturen tot boven normaal. @Wetterzentrale

Tijdens het tweede deel van de Alpen kreeg vooral de zuidkant weer veel sneeuw te verduren. Tegelijk draaide de luchtstroming stilaan naar het noordoosten werd er diep arctische lucht aangevoerd. Richting het einde van de maand daaldeen de temperaturen op 1500 meter (ruim) beneden -10°C. De gevoelstemperaturen in de bergen daalde mede door de wind tot onder -30°C. 


Siberische lucht bereikte eind februari de Alpen. @ZAMG


Op 27 februari lagen de temperaturen op 1500 meter rond -20°C.. Brr! @Wetterzentrale

De koudste week van de winter zorgde uiteraard ideale skiomstandigheden. Wie zich goed had aangekleed kon genieten van perfecte pistes.


Wat een omstandigheden in Pellegrino op 27 februari. @LiveUpdates

Maart:
Na het ijskoude einde van februari draaide de wind begin maart naar het westen. Neerslagzones konden opnieuw de Alpen bereiken waardoor er opnieuw verse sneeuw viel. In feite was het typisch maartweer met een afwisseling tussen zonnige dagen en sneeuwzones. De wintersportcondities bleven gewoon top met overal voldoende sneeuw. 


Winterweer met veel zon. Maart was een normale maand

Halverwege de maand kregen vooral de zuidelijke Alpen weer neerslag. Onderstaand satellietbeeld toont een immense wolkenmasse vanaf het zuiden gestuwd tegen de bergen.


Satellietbeeld 11 maart 2018. @Sat24

Het tweede deel van maart ging verder op het elan van het eerste deel. Een lagedrukgebied bleef stationair net ten westen van het Iberisch schiereiland waardoor de Alpen in een noch koude noch zachte zuidwestcirculatie bleven.


Een typsiche weerkaart van maart 2018. Lagedruk ten westen van Spanje en Frankrijk. @Wetterzentrale

Maart eindigde onstuimig met een afwisseling tussen zachte en koelere momenten. De föhn zorgde aan de noordkant soms voor hoge temperaturen en een daarmee samenhangend stijgend lawinegevaar. 


Eind maart zorgde een strakke zuidwestenwind voor een stevige noordföhn. @Wetterzentrale


Zonnig maar wel föhnig zacht bijvoorbeeld in Ischl op 29 maart. @LiveUpdates

April:
De laatste maand van het winterseizoen begon vrij zacht met vooral aan de noordkant door de föhn (te) hoge temperaturen. Door de immense sneeuwhoeveelheden dit jaar bleven de pistes over het algemeen wel goed.


Ondanks de hoge temperaturen bleven de condities begin deze maand goed. Er lag gewoon nog zeer veel sneeuw. @Oberwallis Patrick Henzen

En zo sluiten we nu de winter van 2017-2018 af. Vooral op gebied van sneeuw en neerslag was het een zeer interessante winter. Een sterk meandere straalstroom zorgde in november en december al voor een dikke basislaag bij koude temperaturen waardoor het seizoen niet beter kon starten. Bovendien viel er in januari en februari nog regelmatig sneeuw bij waardoor de buffer voor maart en april uitstekend was. 


Wat een verschil in sneeuw in april in Tignes. @Tignes

Voor wie nu al aftelt naar de volgende winter: Over minder dan een half jaar zijn we er weer met onze dagelijkse weerberichten. Hopelijk mogen we dan opnieuw rekenen op jullie aanwezigheid op deze website en valt er net als dit jaar een dik pak sneeuw!

Een mooie zomer gewenst en graag tot volgend seizoen.

Met vriendelijke groet,

Lander Van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @LanderVanTricht
 

Vanaf 1 oktober weer dagelijks wintersportweer
 

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Patrick Vierwind

????

Patrick Vierwind | 22-04-2018 - 09:21

Xavier Delvael

Nogmaals bedankt voor jullie goeie werk het hele seizoen.
Waar moet o ik tekenen voor hetzelfde weer volgend winterseizoen?

Xavier Delvael | 22-04-2018 - 14:07

Skiwi The Fast

Fantastische winter en toch ben ik er in geslaagd om in Tirol tijdens 2 verschillende vakanties regen op mijn dak te krijgen (tot boven de 1500m): op 2 dagen tijdens de carnavalsvakantie (2de week van februari) en nog eens een maand later.
Hoeveel pech kan je hebben...

Skiwi The Fast | 22-04-2018 - 17:42

Peter N

Wat een leuke afsluiter van een fantastisch mooi winterseizoen Lander alsnog bedankt voor dit overzicht en ik hoop je weer in oktober op deze mooie site aan te treffen met opnieuw mooie en gunstige weerberichten met hopelijk wederom veel sneeuw? En voor nu een mooi zomer seizoen toegewenst gr. Peter. N. ????.

Peter N | 22-04-2018 - 21:02

Michael Gerritsjans

Misschien is eer nog n Italie-kenner die mij iets kan vertellen over Canazei? Ik ben nog nooit in Italie wezen skien en sta op het punt appartement Princess in Canazei te boeken. Is er iemand die mij meer kan vertellen?

Michael Gerritsjans | 23-04-2018 - 20:17

Carolien v V

Ontzettend bedankt voor het verslaan van dit bijzondere seizoen!
See you next season ??

Carolien v V | 23-04-2018 - 23:41

Peter Huygens

Enerzijds directe aansluiting op Sella ronda en skigebied Alba/pozza di fassa en mooi authentiek centrum. Anderzijds geen pistes door het dorp en daar dus ook niet de skischolen, gezellige drukte enz. Voor dat laatste zijn selva (val Gardena) en colfosco en corvara (alta badia) en ook wel arabba meer geschikt. Canazei is meer een op- en afstappunt. Even boven canazei vind je wel alles wat een skiër nodig heeft (alba, pecol en belvedere). Persoonlijk zou ik best in canazei willen verblijven, maar traditiegetrouw kiezen we al decennia lang voor alta badia.
Succes met het maken van een keuze

Peter Huygens | 23-04-2018 - 23:52

Michael Gerritsjans

Bedankt Peter!
En Ortisei? We hebben daar net een betaalbaar appartement gevonden: Residence Ben Ste. Kent iemand dat?

Michael Gerritsjans | 25-04-2018 - 22:06

Bertil Blaas

Lander bedankt voor je geweldige eind winter verslag.
Zelf heb ik het idd in Oostenrijk als zeer uitstekende condities beleefd in maart en april. Ongekend dit jaar.
We kijken weer uit naar okt. Fijne zomer en tot dan.
Groeten.

Bertil Blaas | 24-04-2018 - 09:05

Ben Van der Weide

Nogmaals bedankt Lander en Michael. Zelf twee keer een week van prachtig weer mogen genieten. Wel in de koudste weken.

Hopen dat volgend seizoen net zo mooi word!

Tot volgend seizoen!

Ben Van der Weide | 24-04-2018 - 10:22

Mark M

Bedankt, heb genoten van jullie berichten. Tot over een half jaar.

Mark M | 24-04-2018 - 15:25

Cocky Nierop

Jullie allemaal super bedankt voor alle verslagen en reacties. Wij hebben elke dag geweldig genoten Nu op naar de zomer want dan is het ook heerlijk genieten in de bergen. Groet Cees en Cocky Nierop Huize Drieluik Konigsleiten.

Cocky Nierop | 25-04-2018 - 13:20

Seb Verhoef

Ontzettend bedankt voor de leuke berichten en voor deze seizoensafsluiting! Tot oktober!

Seb Verhoef | 29-04-2018 - 11:47

Annemarie Peters

Tot november, dan begint de voorpret alvast!! Het was een heerlijke winter, met kerst en oud en nieuw prima sneeuw gehad en flinke hoeveelheden. Het waren gewoon twee heerlijke weken! Daarna die hele koude voorjaarsvakantie, maar wat was de sneeuw perfect! Nog nooit zulke goede pistes gehad! En die kou? Ach met wat extra kleren en wat extra stops met warme choco was het prima te doen!

Fijne zomer!

Annemarie Peters | 29-04-2018 - 14:36

Peter N

Ja ja wij gaan eind mei nog een weekje naar het Salzburgerland op vakantie : En we zitten ook in de buurt van de kitsteinhorngletsjer dus misschien zit er ook nog wel 1 of 2 dagjes skiën op de lange latten in . Met al die sneeuwval van het afgelopen seizoen zou dat zo maar mogelijk kunnen zijn . Ik gooi de spullen wel achterin de auto. Heb er weer zin in. Voor iedereen een mooie zomer en tot oktober . Groetjes van Peter. N. Laterrrrrr.????

Peter N | 30-04-2018 - 11:51

Michiel Van Egmond

This is the end. Tot ziens in oktober

Michiel Van Egmond | 06-05-2018 - 23:09

Roel

Het was super dit jaar. Op naar volgend seizoen. Weermannen bedankt voor elke dag een mooi weerbericht en tot oktober
Gr roel

Roel | 19-05-2018 - 09:59

Dennis Sival

Wanneer gaan jullie weer beginnen hahaah

Dennis Sival | 26-06-2018 - 20:29

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Over 95 dagen. Alpinecenter Kitzsteinhorn eergisteren ????

Foto bij weerbericht reactie 50532

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 28-06-2018 - 16:35

Peter N

Wat een mooi pak sneeuw nog op de gletsjer geweldig mooi Michael wij zelf waren begin juni nog in het Salzburgerland en ook daar nog heel wat witte bergen gezien . En wat is het toch een mooi land ??⛷?

Peter N | 29-06-2018 - 18:19

Dennis Sival

Het gaat sneeuwen in Oostenrijk! Jullie mogen weer mooi weerpraatjes gaan maken:)

Dennis Sival | 20-08-2018 - 21:27

Peter N

Goeiedag Dennis heb je een wilde winterdroom gehad over oosterijk dat het daar nu gaat sneeuwen? Het is daar nu hartje zomer hoor : we moeten nog even geduld hebben Dennis voor dat het witte goud weer naar beneden komt. ???

Peter N | 22-08-2018 - 10:21

Arjen Peetoom

Jaaaa het insneeuwen kan beginnen dit weekend was het maar alvast 1 oktober...ik wacht alweer in spanning de sneeuw weersberichten af

Arjen Peetoom | 24-08-2018 - 11:26

Bertil Blaas

Peter, over een aantal mnd mogen we gaan

Bertil Blaas | 25-08-2018 - 19:39

Peter N

Ja ja dat klopt Bertil eerst gaan we maar een paar maanden van de voorpret genieten ! En voor je het weet staan we weer op de lange latten.

Peter N | 25-08-2018 - 21:51

N Janssens

Aftellen naar sneeuw?

N Janssens | 26-08-2018 - 08:25

Peter Roemie

Hoi Peter N. Zo gek is het niet hoor, wat Dennis een paar dagen geleden schreef. Het ziet op veel plaatsen in Oostenrijk erg wit, veel sneeuw gevallen, bomen met een dikke laag....

Peter Roemie | 26-08-2018 - 09:33

Erwin Zand

Genieten nu op Canvas! Op verschillende plaatsen is dus al sneeuw gevallen. In Obertauern tot in het dal.

Erwin Zand | 26-08-2018 - 10:12

Peter N

Nou van mij mag het hoor ik hoop dat we net zo een mooi winterseizoen krijgen als de afgelopen winter ? Want dan komt elke wintersporteliefhebber weer volop aan zijn trekken . Kun je nagaan hoe het alweer kriebelt bij sommige van ons het is nog zomer en wij praten hier alweer over de winter sport geweldig toch. ??❄️????.

Peter N | 26-08-2018 - 17:12

Dennis Sival

Totaal geen last van.... ?

Dennis Sival | 26-08-2018 - 18:41

Peter N

Nog geen wintersport kriebels Dennis wanneer gaat het bij jou dan een beetje kriebelen ???????

Peter N | 26-08-2018 - 18:49

Dennis Sival

Liever gisteren dan morgen peter, nog niet gereserveerd maar mijn toppunt lag toch echt in mei 2016 toen ik boekte voor januari 2017 in belle plagne, mijn favoriet

Dennis Sival | 26-08-2018 - 19:38

Peter N

Ja dat heb ik ook hoor Dennis . Kan ook niet wachten .Maar wij hebben wel al geboekt voor februari 2019 we gaan dan naar serfaus en nauders toe in oosterijk . En we willen ook een keer naar Frankrijk zijn daar nog nooit op wintersport geweest moet er ook erg mooi en groot zijn wat ik wel veel hoor . Nu hoor ik ook weer van jou dat la plagne in Frankrijk jou favoriet is. Moet er toch maar een keer van komen dan. ?⛷?

Peter N | 27-08-2018 - 08:45

Dennis Sival

Jazeker, les gegeven in serfaus en la plagne. Uiteraard kan de dampende après ski In Oostenrijk kan niet vergeleken worden aan de relaxte après-ski in belle plagne en centre. Maar een sushi bar en daarna bier en wijn bij live muziek voor het eten is een prima alternatief. Piste technisch is paradiski toch wel stukje beter dan serfaus, scheelt niet veel hoor. Heeft vooral te maken met de hoogte ligging en het aantal kilometers. Hoog op mijn verlanglijstje staat nog wel corvara met de stella ronda

Dennis Sival | 27-08-2018 - 10:04

Peter N

Nou dat kan ik je dan weer aanraden wij zijn twee keer wezen skiën in de dollemieten en ook de Sella ronda al een paar keer gedaan en ik moet zeggen een fantastisch mooi en groot skigebied met alles erop en eraan . Wij zijn geweest in val Gardena ortisei en ook in canazei . En ook het eten en de apresski zijn geweldig. ?

Peter N | 27-08-2018 - 12:58

Dennis Sival

Thanks, hier wil ik echt al heel lang heen

Dennis Sival | 27-08-2018 - 17:28

Peter N

Zit even op België de zomer beelden van oosterijk te bekijken is half oosterijk al wit gesneeuwd ; toch wel weer een mooi gezicht hoor, al is het maar voor een paar dagen. ?❄️??

Peter N | 27-08-2018 - 09:31

Liesbeth Eykens

Wanneer starten jullie weer met de voorspellingen? Steeds leuk om met jullie berichten af te tellen naar de winter!!

Liesbeth Eykens | 06-09-2018 - 13:46

Sneeuwhoogte.nl

Vanaf 1 oktober zijn we er weer dagelijks.

Sneeuwhoogte.nl | 06-09-2018 - 15:24

Dennis Sival

Ik sowieso dagelijks aanwezig. Woohooo

Dennis Sival | 08-09-2018 - 15:46

Peter N

Ja ja ik heb er ook weer zin in dan breekt er weer een leuke periode aan met ik hoop net zo veel sneeuw als het afgelopen winterseizoen , wat een top winter was dat zeg. ?❄️??⛷?

Peter N | 06-09-2018 - 18:48

Sneeuwhoogte.nl

Wij kijken er ook naar uit!

Sneeuwhoogte.nl | 06-09-2018 - 19:16

Tobias Bijkerk

1oktober zijn we weer aanwezig;)

Tobias Bijkerk | 08-09-2018 - 08:59

Pieter Masson

Nog 3 weken te gaan , hopelijk dan de eerste sneeuwdump

Pieter Masson | 09-09-2018 - 12:00

Michael Gerritsjans

Wie kan een goed hoog gebied, in Oostenrijks, aanraden voor november / december? Afgelopen seizoen heeft mijn vriendin een knieblessure opgelopen en we wile vroeg en voorzichtig beginnen. Het gebied moet dus niet te uitdagend zijn.

Bvd.

Groet,
Michael

Michael Gerritsjans | 11-09-2018 - 08:09

Sneeuwhoogte.nl

Obertauern

Sneeuwhoogte.nl | 11-09-2018 - 09:14

Michael Gerritsjans

Bedankt voor deze snelle reactie.

Waarom Obertauern? Ook goed te doen als je het rustig aan wilt doen?

Misschien advies voor een accommodatie?

Michael Gerritsjans | 11-09-2018 - 12:17

Peter N

Als je echt rustig aan wil doen met pistes als biljartlakens dan is de kaunertalergletsjer een heel mooi en niet moeilijk skigebied overwegend blauwe pistes en ook heel sneeuwzeker .?❄️???

Peter N | 11-09-2018 - 15:23

Peter N

Wat ook nog een optie is Michael is de pitztalergletsjer dat is zeer hoog gelegen heel sneeuwzeker en overwegend blauwe pistes.

Peter N | 11-09-2018 - 15:29

Merlijn Brodeoux

Hey waneer komen er weer nieuwe berichten over het skiweer???

Merlijn Brodeoux | 11-09-2018 - 16:52

Michael Gerritsjans

Bedankt Peter!!

Ken je daar nog goede adresjes?

Michael Gerritsjans | 11-09-2018 - 19:05

Peter N

Nou wij zijn vanuit het plaatsje pfunds gegaan dat ligt aan de reschenpass in oosterijk vanuit daar de auto naar verschillende skigebieden geweest ligt erg centraal voor nauders en serfaus fiss ladis en ook de kaunertaler gletsjer . Anders op internet surfen voor een hotel of appartement in de buurt . In het pitztal zijn ook genoeg hotels en andere onderkomens te vinden succes Michael .

Peter N | 11-09-2018 - 20:23

Michael Gerritsjans

Goed idee Peter; n centrale plek zoeken / boeken. Bedankt!

Michael Gerritsjans | 12-09-2018 - 11:19

Michael Gerritsjans

Kent iemand appartementgebouw Ben Ste in Ortisei?

Michael Gerritsjans | 14-09-2018 - 16:33

Peter N

Hallo Michael het appartement ben ste : dat ken ik niet maar het plaatsje ortisei st.ulrich ken ik wel daar zijn wij ook geweest en dat is een heel leuk en gezellig stadje in de streek val Gardena , in de dollemieten erg mooi skigebied waar we zeker nog een keer terug komen om te skiën .

Peter N | 14-09-2018 - 17:26

Michael Gerritsjans

Oke, goed nieuws Peter. Na jaren Saalbach Hinterglemm hebben we nu Ortisei geboekt en ik ben benieuwd hoe dat appartement ligt tov de lift

Michael Gerritsjans | 15-09-2018 - 16:05

Bianca B

Ik heb de éérste vorst al gespot in de kaarten van de wildschönau. Voor volgende week zaterdag.
Maar voor de rest kriebelt het nog niet hoor?

Bianca B | 16-09-2018 - 21:46

Peter N

Hoe kan dat nou Bianca dat het bij jou nog niet kriebelt ????? : wanneer begint de voorpret bij jou dan te kriebelen?????❄️⛷?.

Peter N | 17-09-2018 - 09:54

Bianca B

Vanaf 1 oktober? als de weermannen er weer mee starten. ?. Jammer genoeg duurt dat nog héél lang?

Bianca B | 17-09-2018 - 13:42

Michael Gerritsjans

Ortisei en Sella Ronda: wie weet hoe de aansluiting is? Kom je makkelijk en snel vanuit Ortisei op de Sella Ronda? Of moet je eerst een stuk met de auto? Wie weet meer over de situatie ter plekke?

Michael Gerritsjans | 18-09-2018 - 19:21

Peter N

Hallo Michael ja het is inderdaad mogelijk om vanuit ortisei zonder auto naar het skigebied de seiseralm te gaan en ook vanuit daar kan je de Sella ronda doen die aansluitingen zijn daar allemaal , het skigebied dat bij ortisei hoort heeft alleen al 175 km piste. Het is ook een gezellig stadje met veel winkels en goeie restaurants en je kan er ook gezellig uitgaan. Echt een toppertje wij gaan er zeker nog een keer terug. Het is wel te hopen dat er genoeg sneeuw gaat vallen in de periode dat jullie gaan , net zo als afgelopen winterseizoen .

Peter N | 19-09-2018 - 18:29

Michael Gerritsjans

Bedankt voor je reactie, Peter. Weet jij hoe ver het is van Ortisei naar de Seiser Alm en naar de Sella Ronda?

Michael Gerritsjans | 19-09-2018 - 20:29

Michael Gerritsjans

Wij zijn daar vanaf 16 februari. De andere locaties waar ik naar vroeg, die zijn voor een skiweekend in december of januari.

Michael Gerritsjans | 19-09-2018 - 20:42

Peter N

Oké dus mijnheer gaat twee keer skiën geweldig hoor ik ben niet jaloers hoor Michael ! Maar van uit het dorp ik denk 5tot 8 min. Zo een beetje . Het is goed te doen . Wij zelf gaan ook 16 februari skiën maar dan in serfaus fiss ladis en nauders . Am rechenpas.

Peter N | 19-09-2018 - 21:42

Michael Gerritsjans

Haha, mijn doel is 3 of 4 x. Maar we gaan dan wel lowbudget. Dus 2 of 3 x kort en 1 x een week. En tijdens die korte trips boek ik goedkope locaties (verder van de piste) en schaam ik me ook echt niet om mijn eigen brood mee te nemen naar de piste hahaha.

Over Serfaus hoor ik ook goede dingen : - )

Michael Gerritsjans | 20-09-2018 - 13:41

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord