Eindelijk terug zon

Het was me wat de afgelopen dagen. Bijna de hele noordkant kreeg quasi aanhoudend neerslag te verduren waardoor de hoeveelheden zeer hoog opliepen. Door de passage van verschillende kou- en warmtefronten schommelde de sneeuwgrens serieus op en neer. Gisteren bereikte de weersituatie een anticlimax met veel regen op lagere hoogte maar ik denk dat invloed van deze regen nog we meevalt. Er ligt immers zo veel sneeuw. 


Deze grafiek van Tignes toont de sneeuwhoeveelheid voor elke wintermaand. Deze winter zitten we al bijzonder hoog. Januari verbrak reeds een record, december deed dat net niet. De som van december en januari is wel recordhoog. @Tignes


Gigantische sneeuwmuren in Le Fornet bij Val d'Isère. @Twitter Val d'Isère


En ook een pak sneeuw voor Livigno gisteren ochtend. @Twitter Severe Weather

Door de hevige sneeuwval, wind en regen steeg het lawineniveau op zeer uitgebreide schaal tot het hoogste level. Verschillende wegen/liften werden afgesloten wegens te grote kans op lawines. Gelukkig maar want er kwamen al verschillende meldingen binnen van (kleine) lawines. 


Door het lawineniveau werden verschillende wegen afgesloten. @Twitter Wintersporters

Het is moeilijk in te schatten hoeveel er nu echt gevallen is. Door regen is het sneeuwdek op lagere hoogte ingeklonken, door de wind is er veel sneeuw verstuifd, door lawines is er veel sneeuw verschoven,... Daarom ook geven de sneeuwhoogtes van de skigebieden vaak zeer variabele cijfers. Er ligt echter meer dan genoeg, daar mogen we zeker van zijn. 


Meer dan een meter sneeuw in Saalbach. @Twitter Severe Weather Europe

Vandaag zonnig vanaf het zuidwesten, meer bewolking voor oosten
Onder invloed van de stijgende luchtdruk boven het zuiden van Europa klaart het vandaag op vanaf het zuidwesten. De oostelijke Alpen hebben waarschijnlijk nog de hele dag te maken met bewolking en ook nog wat sneeuw vanaf 800-1200 meter (5-15 cm). Pas in de loop van de namiddag wordt het daar volledig droog en breekt het wolkendek open. In de rest van de Alpen is dat dus al eerder het geval. Op het radarbeeld van deze ochtend is te zien dat een groot gedeelte van de Alpen reeds in de zon zit. Dit gebied zal komende uren steeds verder uitbreiden met het optrekken en oplossen van laaghangende wolkenvelden in de valleien. De nulgradengrens ligt in de (zuid-) westelijke Alpen rond 2300-2500 meter, in het oosten rond 1300-1500 meter.  


Wat een pak sneeuw in Rosswald. @Alpenweerman


En ook Val Thorens deelde weer schitterende foto's. @Val Thorens


Vandaag klaart het op vanaf het zuidwesten. In de zwarte rechthoek is het het langst wachten op de zon met nog wat sneeuw. @Wetteronline


Vandaag breidt de hogedruk boven Zuid-Europa uit naar het noorden. Het weer in de Alpen klaart op. @Wetterzentrale


Er valt vandaag wel nog wat sneeuw in de oostelijke Alpen maar de hoeveelheden blijven beperkt. 

Morgen zonnig:
Met de aanvoer van droge en zachte lucht is het morgen volledig zonnig in de Alpen. De aanwezigheid van hoge wolkenvelden zorgt er vooral dat het niet de hele tijd strakblauwe lucht is maar de zon kan hier wel steeds doorheen schijnen. De zachte lucht aanvoer geraakt helemaal tot in Scandinavië waar de temperaturen nu nog rond -30 schommelen. In de Alpen stijgt de nulgradengrens op woensdag tot 2600-2800 meter in het westen, noorden oosten. Aan de zuidkant blijft het iets minder zacht met 0°C op 2000-2200 meter. De zogenaamde Südfohn ontstaat. 


Straten en huizen zijn niet meer te herkennen. @Val Thorens


Een berg sneeuw in Livigno. @World Weather


Aan de voorkant van een actieve depressie boven de Atlantische Oceaan wordt er zeer zachte lucht Europa ingetransporteerd. @Wetterzentrale


Morgen komen de Alpen terecht in een föhnsituatie waarbij de hoogste temperaturen voor de noordkant zijn. @Meteocentrale

Donderdag zon voor noordkant, bewolking en wat sneeuw voor zuidkant:
Donderdag geniet het grootste deel van de Alpen nog van de zon. Aan de zuidkant begint de lucht echter al te stuwen en wordt de bewolking snel dikker. Vanaf de middag kan er dan ook al wat neerslag vallen al is de intensiteit nog laag zijn. De aangevoerde lucht koelt af waardoor er sneeuw valt vanaf pakweg 1200-1400 meter. De neerslag lijkt zich vooral te concentreren op de centrale zuidkant (Lugano). Naarmate de namiddag/avond vordert breidt deze zich wel uit naar de westelijke zuidkant maar ook richting Dolomieten. Aan de noordkant blijft het volledig droog en zonnig met in de föhnlucht een nulgradengrens rond 2500 meter in het noordoosten en 2300 meter in het westen. In de loop van de namiddag koelt het stilaan af. 


Chalets zijn amper nog te herkennen in Val Thorens. @Val Thorens


Ook in Stuben ligt een pak sneeuw. @LiveUpdates


Donderdag geleidelijk sneeuw voor de zuidkant. @Wetteronline

Vrijdag sneeuw voor de hele Alpen:
Tijdens de nacht op vrijdag arriveert een actief koufront in de westelijke Alpen. Overdag trekt dit geleidelijk naar het oosten maar tegelijk ontstaat er een klein Genua-laag. Dit zorgt ervoor dat de neerslag door stuwing extra intensifieert aan de zuidkant. De sneeuwgrens daalt aan de noordkant vanaf het westen tot onder 800 meter, aan de zuidkant ligt deze de hele dag rond 1200-1400 meter. Gezien de termijn ga ik nog niet in detail gaan over de hoeveelheden maar 50 cm voor de (centrale) zuidkant lijkt zeker mogelijk. Momenteel houd ik het op 10-30 cm in de westelijke Alpen en zo'n 5-20 cm in de oostelijke Alpen.


Zon gisteren in Canasei. @LiveUpdates


Het bleef maar sneeuwen in Avoriaz de voorbije dagen. @LiveUpdates


Vrijdag veel sneeuw voor de zuidkant van de Alpen. @Wetteronline

Morgen is Michael er weer! Geniet van het mooie weer ;)

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

Lander Van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @LanderVanTricht

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Hans Hindriks

Wat een sneeuw........ Mooi man. Allemaal voorzichtig zijn en veel plezier.

Hans Hindriks | 23-01-2018 - 08:20

Martin L.

Ben benieuwd hoe het is als wij zaterdag vroeg in de ochtend (ca. 7:00) de Gerlospass op moeten...

Martin L. | 23-01-2018 - 08:25

Joy Van Craenenbroeck

Even ter info. Velen denken dat de Gerlos Alpenstraße het stuk is tussen Zell am Ziller en Gerlos, maar de echte alpenstrasse begint pas na Gerlos. Indien je naar Koningsleiten moet, dan doe je amper een klein stukje ervan.

Joy Van Craenenbroeck | 23-01-2018 - 08:40

Martin L.

Nooit geweten haha, maar het gaat inderdaad om het stuk van Zell naar Gerlos :). Neemt niet weg dat er daar natuurlijk wel wat problemen kunnen zijn i.v.m. de mogelijke sneeuwval tzt

Martin L. | 23-01-2018 - 08:44

Jos Brokkelkamp

Wij moeten zaterdagochtend ook weer onhoog, hij geeft tot nu toe voor vrijdag op zaterdagnacht behoorlijk sneeuw aan. Dus sws een aanrader om de kettingen voor t grijpen te leggen. Maar we hebben het al eens gered om met sneeuw zonder kettingen boven te komen. Niet te bang zijn?

Jos Brokkelkamp | 23-01-2018 - 10:30

Jos Brokkelkamp

En nog een tip, ga vrijdagavond rijden, uur of 10 uiterlijk. Ben je mooi op tijd bij Zell, en is t nog rustig op de weg om naar boven te rijden. Kun je het gewoon zonder kettingen proberen, als het niet wil houd je niet al het verkeer op.

Jos Brokkelkamp | 23-01-2018 - 10:33

Martin L.

Hoi Jos,

Wij hebben elk jaar de kettingen grijpklaar liggen, maar nooit nodig gehad. Wij rijden meestal rond 21-22 weg op vrijdagavond (vanuit Rotterdam). Zijn we idd vroeg in Zell. Gaat helemaal goedkomen zolang er niks afgesloten is :)
Verse poeder om de vakantie mee te beginnen is natuurlijk top!

Martin L. | 23-01-2018 - 10:48

Ron van Duyn

Precies jos mijn idee. Ik ga elke vakantie op dat tijdstip rijden. Dat zouden meer mensen moeten doen ?

Ron van Duyn | 23-01-2018 - 13:16

Ron Swelsen

Wegen zijn schoon en er wordt geen sneeuw voorspeld deze week. Alleen maar zon. Geen kettingen nodig dus. H

Heerlijk zonnig weer na 4 dagen sneeuw. Sinds aankomst op zaterdag bijna onophoudelijk gesneeuwd tot vanmorgen 11.00u.

Ron Swelsen | 23-01-2018 - 15:18

Ron van Duyn

Toppie man bedankt voor de info. Ik ga genieten volgende week ???

Ron van Duyn | 23-01-2018 - 15:21

Jos Brokkelkamp

Beter als niet teveel mensen dat doen, sta je snachts ook in de file?

Jos Brokkelkamp | 23-01-2018 - 15:45

hilde van langenhove

Eindelijk mooi weer! Geniet er allen van maar blijf aub op de piste! Ik hoop van thuis uit op prachtige foto's!

hilde van langenhove | 23-01-2018 - 08:32

Mark Heuv

Wat een sneeuw overal! Heerlijk. Wij rijden aankomende woensdagnacht naar Finkenberg. Iemand een idee hoe de condities zullen zijn, en ook hoe de wegen er aan toe zijn? Bedankt!

Mark Heuv | 23-01-2018 - 08:39

Rob Van Elen

Vannacht gelukkig de hele nacht sneeuw in Damüls.
Ze zijn nu druk bezig met lawinepijlen.
Boven weer een heerlijke verse nieuwe sneeuwmat.

Rob Van Elen | 23-01-2018 - 08:42

Camilla Hendriks

Hi Lander,
Wij vertrekken zaterdag richting Verbier. Wat denk jij dat de ontwikkelingen op het gebied van lawine gevaar zullen zijn? Zie dat sinds vandaag deze is gesteld op 4 en er een paar liften open zijn, maar ook dat het vrijdag wéér gaat sneeuwen.
Alvast bedankt!

Camilla Hendriks | 23-01-2018 - 09:00

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Volgende dagen zal het lawineniveau waarschijnlijk op 4 blijven. Vermoedelijk valt er niet te veel sneeuw vrijdag en valt het ook mee met de wind waardoor het lawineniveau op 4 blijft!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 23-01-2018 - 09:20

Camilla Hendriks

Zullen de hoog gelegen pistes dan nog wel open gaan na na het weekend ( maandag - dinsag)?

Camilla Hendriks | 23-01-2018 - 09:41

Niels  van Bockel

Ook de 'napret' is leuk! Blijf updates sturen! We zijn stiekem weer aan het dromen van de volgende ski vakantie! We willen eens van ons geloof afstappen en richting Oostenrijk afreizen. Nu al iemand met leuke tips? Niet te lang in de auto, mogelijkheid ski in en ski out, sneeuwzeker... Wie helpt mij ideeën opdoen? ??❄

Niels van Bockel | 23-01-2018 - 09:00

Wim Danhof

Ik vond de combinatie van Nauders en het per skibus Italiaanse Schoneben (klein maar schitterende dalafdaling) en Haideralm mooi, maar dat is geen ski in ski out...

Wim Danhof | 23-01-2018 - 10:51

Wim Danhof

En verder schijnt de Arlbergregio mooi te zijn voor kilometervreters. Dichtbij, ski in - ski out, altijd veel sneeuw (maar dus ook minder zonneuren dan Nauders)

Wim Danhof | 23-01-2018 - 10:53

Niels  van Bockel

We hebben geprobeerd 1x te après skiën. Hartstikke leuke tent maar met alle respect.. Het leek wel dodenherdenking.☹ Nee après ski is zeker niet aan Frankrijk besteedt. Tenminste in La Plagne. Maar de pistes daarentegen zijn geweldig! En als je kijkt dat er nu dik 4 meter sneeuw ligt.. ??

Niels van Bockel | 23-01-2018 - 10:56

Niels  van Bockel

Ik ben al 2x in Königsleiten geweest. Waar onze vriend Luc verblijft geloof ik... Leuk gebied, mooie pistes en uiteraard perfecte après ski! ❄?

Niels van Bockel | 23-01-2018 - 10:57

Wim Danhof

De sfeer is in Frankrijk beduidend minder, maar de grootste gebieden overtreffen qua routemogelijkheden en gemak die van de andere skilanden. Ik denk dan vooral aan - in mijn favoriete volgorde - Paradiski (La Plagne - Les Arcs), Les Trois Vallees (overigens heeft Val Thorens wel gezellige Apres Ski) en Espace Killy (Tignes is qua dorpen erg lelijk, Val d’Isere is een heel mooi authentiek dorp)

Wim Danhof | 23-01-2018 - 10:58

Peter

Tja...Apres ski in Frankrijk....
Ik kom al jaren in Frankrijk en idd het is geen hoempa hoempa en carrousels... Maar als je met een gezellige groep bent is het toch (bijna) overal gezellig ? Wij vermaken ons al jaren prima en hebben ons(misschien) wel wat aangepast aan het ontbreken van de apres ski in het lekker na borrelen na de ski op een rustigere manier :) Maar qua ski is het top en qua gezelligheid met de groep ook...maak er zelf een feestje van ! Yea..nog 3 nachtjes voor vertrek !

Peter | 23-01-2018 - 11:02

Marja  Skiër

Na 4 jaar Zwitserland en geel erg verwend qua skigebied in Zermatt, waren we vorig jaar in Hochsölden waar we vanuit hotel Enzian zo de piste op en af konden skiën. Prima skigebied, genoeg hoogte en mogelijkheden voor elke dag andere touren. Goede restaurants zowel modern (Icecube met relatie tot 007) als traditioneel ((Tiroler stube). Goed gebied vonden wij. Dit jaar gaan we naar Lech, tenminste als we erin kunnen met al die sneeuw!

Marja Skiër | 23-01-2018 - 12:37

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Js Zermarr wat een heerlijk gebied is het daar. Duidelijk mijn favoriete skigebied, met Wengen als een goede tweede. Maar helaas inmiddels te duur geworden

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 23-01-2018 - 12:59

Patrick@Resia in 2020? vS

Sssttt

Patrick@Resia in 2020? vS | 23-01-2018 - 14:40

Niels  van Bockel

Wengen en Jungfrau regionen och..... Wat zou ik die graag willen! Idd te duur helaas!?

Niels van Bockel | 23-01-2018 - 15:35

Niels  van Bockel

Dank je @Marja!?

Niels van Bockel | 23-01-2018 - 15:36

Rob Van Elen

Damüls is zeer sneeuwzeker.
Vanuit Eindhoven max 7 uur rijden
Hotel Krumbach aan de lift en apres ski 20 meter verderop en overal restaurantsHotel Krumbach heeft kamers en een zeer mooi appartement

Rob Van Elen | 23-01-2018 - 15:49

Michael Gerritsjans

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn....270 km voor ieder wat wils...gezellig ook

Michael Gerritsjans | 23-01-2018 - 19:56

Gert van der Heiden

Hoi Niels, wij waren vorige week sinds jaren weer is in Oostenrijk, Saalbach! Ik vind het toch teveel lopen in de Oostenrijkse gebieden! Volgend seizoen weer snel naar Frankrijk, met de echte ski in ski out locaties! Groetjes

Gert van der Heiden | 23-01-2018 - 21:30

Niels  van Bockel

Thanks Michael en Gert voor jullie visie!?

Niels van Bockel | 24-01-2018 - 06:19

The Snowman

Hier in Kaltenbach deze nacht (gelukkig) een keer geen sneeuw. Gisteren was het overleven op de pistes bij Kaltenbach. Het was plaksneeuw en daardoor kwamen er toch wel hardere hopen op de pistes. Het zicht was slecht wat het skiën er niet eenvoudiger op maakte.
Nu 9.00 uur laaghangende mist. We gaan zo richting Zell im Ziller om daar eens te kijken hoe het is. Een update volgt eind van de dag.
Aan iedereen ski ze.

The Snowman | 23-01-2018 - 09:04

Tobias Bijkerk

4 weken wachten en dan eindelijk naar SHLF!En wat een sneeuw, ongekend!

Tobias Bijkerk | 23-01-2018 - 09:18

Michael Gerritsjans

Ik was er van 10 tot 15 januari en het was top, volgende week donderdagavond weer die kant op : - ))

Michael Gerritsjans | 23-01-2018 - 19:57

Kevin B

Zaterdag naar Flaine. Ligt genoeg sneeuw en de zon lijkt flink te gaan schijnen. Kan niet beter ?

Kevin B | 23-01-2018 - 09:24

Fen db

Goedemorgen, wat zijn een beetje de vooruitzichten voor volgende week? (Salzburger sportwelt)

Fen db | 23-01-2018 - 09:33

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Nog onzeker! Waarschijnlijk kouder maar mogelijk ook weer neerslag voor de noordkant.

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 23-01-2018 - 09:34

Henk Jongkind

A.s. vrijdag (weer) naar Kaltenbach. Dit keer voor mij helaas niet op de ski's ivm revalidatie na skiongeluk 2 jan. j.l. Rest van de groep wel op de ski's. Wordt genieten voor hen met zoveel sneeuw.

Henk Jongkind | 23-01-2018 - 09:58

Dries Livigno

Mooi weer maar de wind is spelbreker

Foto bij weerbericht reactie 47299

Dries Livigno | 23-01-2018 - 09:59

Dries Livigno

Foto van Livigno op 236& meter. Veel volk ???

Dries Livigno | 23-01-2018 - 10:00

Bertil Blaas

Dag Lander,
Wederom dank voor je fijne weerbericht. Ik lees vrijdag weer koufront N kant.
Is er iets te zeggen hoe het weer is op zat/zondag in Tirol (Paznaun) ? Dank je.
Groeten.

Bertil Blaas | 23-01-2018 - 10:05

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

ja tijdens het weekend zou het opklaren. Opnieuw droog dus!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 23-01-2018 - 10:06

. FloorAmy

Dag Lander, een vraag hoe wordt de sneeuwhoogte eigenlijk gemeten? Wordt dat op een speciale manier gemeten.

. FloorAmy | 23-01-2018 - 10:08

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Meestal gebeurt dat op een horizontaal oppervlak op gras maar de details ken ik niet..

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 23-01-2018 - 10:16

Joy Van Craenenbroeck

Winterberg en Kitzbuehel gebruiken hiervoor de pistenbully`s. De nieuwste generatie is uitgerust met een soort gps die nauwkeuring de sneeuwdikte van de piste. Daardoor is vaak de sneeuwhoogte van Kitzbuehel minder dan andere gebieden omdat die juist al is aangereden. Soms is het ook gewoon met een meetlat...

Joy Van Craenenbroeck | 23-01-2018 - 10:39

Menno Sweers

Wat ziet dit er toch goed uit voor de mensen die de laatste dagen alleen maar sneeuw hebben gehad. Komende dagen lekker kunnen genieten van mooi weer.
Zelf vertrek ik zaterdag naar Westendorf. Als ik de weerberichten voor die week tot nu toe mag beloven ziet dit er ook aangenaam goed uit met vrijdag nog wat sneeuw en daarna mooi weer :D Ik lees ook op andere sites dat het daarna aanhoudend mooi weer blijft is daar al iets over te zeggen na het weekend? Ik heb er in ieder geval al heel veel zin in.

Menno Sweers | 23-01-2018 - 10:12

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Daar is nog geen zekerheid over. Het weekend verloopt waarschijnlijk alvast volledig droog aan de noordkant (zuidkant zaterdag nog sneeuw).

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 23-01-2018 - 10:16

Wim Danhof

Ik lees heel andere dingen over de situatie die in de loop van volgende week ontstaat. Een van de zeker wel mogelijke scenario’s is opnieuw serieuze sneeuwval door Nordstau

Wim Danhof | 23-01-2018 - 10:48

Menno Sweers

@Wim
Bij welk weerbericht heb je dat vandaan? Heb overigens tot nu toe tot volgende week woensdag kunnen kijken. Wat betreft het weer.

Menno Sweers | 23-01-2018 - 11:44

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

@Wim. Weersites die nu al voorspellingen doen voor volgende week nemen veel hooi op hun vork, te veel.. Kijkend naar de pluimverwachting is de onzekerheid nog zeer groot. Waarom een scenario schetsen dat helemaal onbetrouwbaar is..

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 23-01-2018 - 12:58

Wim Danhof

Oké Lander. Ik zag vanmorgen een redelijk consistent beeld terug bij het doorgaans ook vrij betrouwbare Alpenweerman, snowreport. Zal maar geen weerman meer spelen, respect voor de deskundigen

Wim Danhof | 23-01-2018 - 18:57

Bertil Blaas

Dank je !

Bertil Blaas | 23-01-2018 - 10:22

Ruba

Sölden : zonneschijn en veel sneeuw. Gletsjers blijven dicht vandaag, maar worden geprepareerd. Window boven 2600 meter. Vent gaat vanavond misschien efkes open. Zijn al de derde dag op slot. Vandaag wordt een reuze skidag.

Ruba | 23-01-2018 - 10:29

Femke van Haren

Wij vertrekken vrijdagavond richting Sölden. Hoop dat de reis goed gaat en alle liften volgende week weer open zijn! Nu wel klaar met de sneeuw. @Lander, kun je iets zeggen over de voorspellingen voor Sölden volgende week?

Femke van Haren | 23-01-2018 - 22:13

Marco Wassen

1e week van februari richting Flaine, dik pak sneeuw ligt er al nu maar hopen op een lekker zonnetje erbij☀️??

Marco Wassen | 23-01-2018 - 10:41

Gijs Winter

Dag Lander...mooie vooruitzichten. Lijkt erop dat eind deze maand een droge periode aanbreekt met zon en koud weer boven de Dolomieten. Wat acht jij de kans voor voorzetting koud winterweer?

Gijs Winter | 23-01-2018 - 11:22

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Kans zit er wel in volgende week maar net zo goed kan het blijven kwakkelen met hogedruk precies over de Alpen

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 23-01-2018 - 12:59

Ronald vdw

Update uit paradiski. Vanmorgen wakker geworden met dikke bewolking in Montchavin. Piste conditie beneden is hard maar niet ijzig. Dan de eerste lift richting La Plagne.. DE ZON in een fantastisch witte wereld met meters verse poeder. Dat zijn van die verassingen...

Foto bij weerbericht reactie 47324

Ronald vdw | 23-01-2018 - 12:04

Peter

Goed om te lezen Ronald ! Ook de webcams zien er goed uit !! Geniet ervan ! en voor de "apres ski" ff langs de Casa Les Ours in Plagne Village... ;) Maar als je terug moet naar montchavin is het een dure taxi rit XD ! Maar een lekker lunch is een stop daar zeker waard !!
Houd ons op de hoogte van het gebied aub...volgens mij zijn er weinig wsneeuwhoogte.nl mensen daar opdit moment?

Peter | 23-01-2018 - 12:46

Ron van Duyn

Super ik ga vrijdagavond rijden. Bedankt voor je update

Ron van Duyn | 23-01-2018 - 13:24

Ronald vdw

Weer terug in montchavin na een heerlijke dag. Wel een lawine gezien waarna grote paniek opstond. Meteen veel mensen aan het zoeken even later ook een hond erbij. Kijk uit als je off piste gaat er is een hoge waarschuwing hoe verleidelijk ook ..

Ronald vdw | 23-01-2018 - 17:34

Ronald vdw

Voor de kenners van dit gebied lawine was bij Verdon Sud. Was net open na een ochtend knallen met lawinepijlen.

Ronald vdw | 23-01-2018 - 17:36

Michael Gerritsjans

Zegt iemand nou echt "kijk uit als je off piste gaat". Nu off piste gaan moet zeer zwaar bestraft worden, idioten

Michael Gerritsjans | 23-01-2018 - 20:02

Laurenz Bousson

Update filzmoos,4 dagen sneeuw onafgebroken,nu nog altijd,word tijd voor het zonnetje.van 60cm naar 1m60 op 4dagen,nog nooit gezien hier?

Foto bij weerbericht reactie 47325

Laurenz Bousson | 23-01-2018 - 12:07

Annemie B

Eindelijk de zon en prachtige pistes!

Foto bij weerbericht reactie 47326

Annemie B | 23-01-2018 - 12:35

Gerard van der Klooster

San Pellegrino / Falcade

Foto bij weerbericht reactie 47327

Gerard van der Klooster | 23-01-2018 - 12:36

Marieke S.

Iemand een update uit Kirchberg en/of Skiwelt? Heeft de piste kwaliteit daar erg geleden onder de regen of valt het allemaal mee?

Marieke S. | 23-01-2018 - 13:21

Claudia @ski

Eindelijk laat de zon zich weer zien in Gerlos!

Foto bij weerbericht reactie 47336

Claudia @ski | 23-01-2018 - 13:53

Els Glorieus

Lander,
Hoe komt het dat sneeuwhoogte.nl het skigebied ‘Hinterstoder’ niet in zijn lijst opgenomen heeft?

Els Glorieus | 23-01-2018 - 14:30

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Geen idee.. Daar heb ik geen kennis van ;) Misschien heeft het gebied een andere naam?

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 23-01-2018 - 14:41

Ruba

Els, ik vind het ook niet. Is anders een groot gebied in Innerkrems, Spittal al Pyhrn.

Ruba | 23-01-2018 - 18:13

Els Glorieus

Bedankt voor de info.

Els Glorieus | 23-01-2018 - 15:09

Jan Kegels

Foto bij weerbericht reactie 47343

Jan Kegels | 23-01-2018 - 15:25

Jan Kegels

nog 1 dump en het huisje is weg! Op zuidhelling in Saas-Fee..

Jan Kegels | 23-01-2018 - 15:39

Bert Zijlstra

FOTO; zugspitze
Vandaag in ehrwald geweest. Vanaf 12.00 uur kwam de zon erbij! HEERLIJK! Pistes prima, lager in het dal wordt het papperig door hoge temperatuur. Heel rustig, weinig mensen op de piste.

Morgen lermoos proberen. Iemand update over de pistes daar?

Foto bij weerbericht reactie 47349

Bert Zijlstra | 23-01-2018 - 16:00

Sandra Snellenberg

Was inderdaad een heerlijke dag

Foto bij weerbericht reactie 47350

Sandra Snellenberg | 23-01-2018 - 16:48

Bert Zijlstra

Morgen ga ik in de ochtend naar lermoos en in de middag de zugspitze op. Maar ik geloof dat de pistes daar gesloten zijn?! Dat zag ik op de site van zugspitze.at.

Weet niet hoe het morgen is. Weet jij dat?

Bert Zijlstra | 23-01-2018 - 17:53

Hek .

Bert,
Ff een bericht plaatsen op hun facebook site.
In het nederlands je krijgt heel snel bericht.

Hek . | 23-01-2018 - 18:17

Bert Zijlstra

Blijkbaar zijn de pistes morgen Wél weer open. Zie Facebookpagina

Foto bij weerbericht reactie 47364

Bert Zijlstra | 23-01-2018 - 18:51

Henrick Jansen

Mooiiiii???

Henrick Jansen | 23-01-2018 - 19:01

Sandra Snellenberg

Ojee, wij willen ook morgen naar de Zugspitze. Ik lees dat ze alleen vandaag dicht waren...lawine werkzaamheden. Morgen maar even kijken of ze open zijn. Vraag het wel even aan de bewoonster hier

Sandra Snellenberg | 23-01-2018 - 20:53

Sandra Snellenberg

Gelukkig morgen weer open.... Kaiserwetter☀️?

Sandra Snellenberg | 23-01-2018 - 20:55

Ruba

Perfect skiweek vandaag in Sölden. Na de middag quasi heel het winterskigebied open. Foto : zicht op de gletsjer waar lawines gebombardeerd worden. Spektakel verzekerd. Morgen gaat alles open.

Foto bij weerbericht reactie 47356

Ruba | 23-01-2018 - 18:01

Femke van Haren

????

Femke van Haren | 23-01-2018 - 22:15

Ronald Steenman

Een heerlijk zonnige skidag in Val Thorens. Fantastische sneeuw, mooie pistes en een super zonsondergang ter afsluiting ?

Foto bij weerbericht reactie 47358

Ronald Steenman | 23-01-2018 - 18:14

Hek .

Berwang vandaag een mooie zonnige dag. De piste wordt in de middag zachter maar is te doen

Foto bij weerbericht reactie 47360

Hek . | 23-01-2018 - 18:18

Matel DW

In Serfaus de hogere pistes dicht. Verder alle sneeuw gehad...van perfect (zalig!), wat harder...iets papperigere op het eind van de dag en een redelijk lange rode piste die nu al een serieuze buckelpiste mag genoemd worden! Eerste dag vandaag voor ons.. en al flink wat kilometers op de teller in prachtig (warm) weer.

Foto bij weerbericht reactie 47361

Matel DW | 23-01-2018 - 18:22

Marije Eleveld

Eindelijk breekt de zon door in Hinterglemm rond 14:45

Foto bij weerbericht reactie 47363

Marije Eleveld | 23-01-2018 - 18:47

Michael Gerritsjans

Hoe is het daar nu Marije? Wij gaan volgende week donderdagavond die kant op

Michael Gerritsjans | 23-01-2018 - 20:05

Gerard van der Klooster

San Pellegrino / Falcade

Foto bij weerbericht reactie 47373

Gerard van der Klooster | 23-01-2018 - 21:29

Gerard van der Klooster

San Pellegrino

Foto bij weerbericht reactie 47376

Gerard van der Klooster | 23-01-2018 - 21:31

Gerard van der Klooster

Schitterend weer vandaag maar op sommige momenten wel veel wind

Gerard van der Klooster | 23-01-2018 - 21:32

Harry Verduin

Mooi! En hoe is het skigebied? Is een deel van de dolo's waar ik nog niet geweest ben !

Harry Verduin | 23-01-2018 - 21:44

Gerrit Lachaert

Weermannen, zou het niet interessanter zijn de volgorde van de reacties om te draaien en de recentste reacties bovenaan te plaatsen. Reden is dat je dan niet x maal per dag de hele lijst moet doorscrollen om de bijgekomen berichten te lezen ? Graag feedback van de lezers.

Gerrit Lachaert | 23-01-2018 - 21:52

Sjaak W

Gewoon houden zo, anders is het bij laat lezen eerst naar beneden scrollen om vervolgens omhoog te gaan. Daarbij is er nu " toon laatste reactie" toch? Dan hoef je er maar een paar terug he

Sjaak W | 23-01-2018 - 22:43

HansvK

Of opties om zelf de volgorde te bepalen.

HansvK | 24-01-2018 - 07:48

Bertil Blaas

Dag Gerrit,
Je zou een punt kunnen hebben, want dat klopt.
Echter de dag begint met lezen van het weersverslag, waarna reacties volgen. Deze reacties volgen elkaar normaal van boven naar beneden op. Dus ja ....? Van beiden is iets te zeggen.
Groeten.

Bertil Blaas | 23-01-2018 - 22:22

Anita van Dam

Beste weermannen,
Zo ontzettend leuk om iedere dag jullie weerbericht te lezen (en alle reacties). Vooral top vind ik de zwarte kaders waar de sneeuw gaat vallen. Een stuk duidelijker dan de termen zuid of noordkant. Over ruim 2 weken staan wij op de ski's in Frankrijk (Valfrejus), spannend hoe het gaat verlopen. We houden jullie berichten in de gaten. Gr. Anita

Anita van Dam | 23-01-2018 - 22:30

Henk Veenendaal

Foto bij weerbericht reactie 47384

Henk Veenendaal | 23-01-2018 - 22:39

Henk Veenendaal

Vandaag vanaf een uur of 1 in Mayrhofen, oben blauw, unten grau!

Henk Veenendaal | 23-01-2018 - 22:41

bert den herder

Foto bij weerbericht reactie 47388

bert den herder | 24-01-2018 - 01:07

bert den herder

Gerlosplatte best veel sneeuw

bert den herder | 24-01-2018 - 01:08

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord