Sneeuwbuien noordkant

De december winter blijft ons positief verbazen. Geen gebrek aan mooie actuele sneeuw foto's dit seizoen. Dat is wel eens anders geweest. Ook vandaag valt er weer wat sneeuw in de noordelijke Alpen. In de Franse en Italiaanse Alpen is het Kaiserwetter ondertussen al gearriveerd. Morgen krijgt Oostenrijk uiteindelijk de zon ook weer beter te zien. Aan het eind van de week is het dan weer Wintertime. Thialf bonkt opnieuw op de Alpendeur en we duiken dan opnieuw dieper de winter in!


Wat een juweeltje. Blik vanuit de Zwitserse Graubünden via @Paul Hopf

Enig idee waar deze foto is gemaakt? Eeuwige roem voor het juiste antwoord ;-)

Diep winterse blik op de l'Arve aux Pèlerins / regio Chamonix. @Carla Barroso / FB Chamonix

Oostenrijk nog gevoelig voor wat sneeuwbuien
Vandaag vallen er in de noordelijke Alpen van Oostenrijk nog talrijke sneeuwbuien. De meeste sneeuw verwacht ik ten oosten van Kufstein tot de hoge Tauern / Salzkammergut. Hier valt er tot morgenmiddag ongeveer 20 tot 35 cm aan sneeuw bij. De sneeuwvalgrens bevindt zich nog steeds ruim onder de 1000 meter, maar stijgt morgen later op de dag uiteindelijk toch richting de 1100 à 1200 meter grens. De temperatuur schommelt vandaag op 2000m tussen de -9 en -6 graden C, en is het op 3000m met waardes van tussen de -12 en 16 graden C nog even gevoelig kouder (laagste waardes voor noorzijde). In de Franse en Italiaanse Alpen is het duidelijk zonniger. De Italiaanse zuidzijde heeft vandaag te maken met de Nordföhn. Hier liggen de temperaturen dan ook op een wat hoger niveau.


Talrijke sneeuwbuien voor de noordelijke Alpen vandaag. Ten zuiden van de hoofdkam is het ronduit zonnig / Wallis / Franse Alpen en Italiaanse zuidzijde @WetterOnline

Er stroomt geleidelijk zachtere lucht het Alpenruim binnen. Het hogedrukgebied verplaatst zich de komende 24 uur langzaam verder oostwaarts. Dit betekent uiteindelijk ook zon voor de noordkant! @DeutscheWetterDienst

Eind van de week opnieuw gevoelig kouder!
De winter weet van geen opgeven dit seizoen. Hogedruk bouwt opnieuw op boven de Atlantische Oceaan in de richting van IJsland. Zijn tegenhanger is een diepe hoogtetrog die zich boven Scandinavië ontwikkelt. Tussen deze 2 systemen in komt er opnieuw een koude noord stroming op gang, waarmee gevoelig koudere lucht richting de Alpen gaat uitstromen. Dit betekent opnieuw sneeuw voor de Frans, Zwitserse en Oostenrijkse west en noord stau gebieden. De westelijke Italiaanse zuidzijde pakt waarschijnlijk ook wat sneeuw mee, maar de Dolomieten zullen het moeten hebben van zogenaamde "overgrijpende" sneeuwbuien. Dit scenario is trouwens ook goed nieuws voor het Sauerland. Hier lonkt een vroege seizoen opening. Lander gaat de komende 2 dagen voor jullie kijken hoe dit zich allemaal verder gaat ontwikkelen!


Opnieuw een sterk meanderende straalstroom. De Alpen liggen in deze setting wederom aan de koude kant van de slingerende jetstream. @TropicalTidbits

Vrijdagmiddag vanuit het noordwesten opkomende sneeuwval! @WetterOnline ECMWF

Morgen meldt Lander zich weer. Fijne dan nog!

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @WeermanMichael

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

René Eussen

Zeblasjoch ??

René Eussen | 04-12-2017 - 08:50

Frank Creemers

Wederom een hele goedemorgen met jullie mooie sneeuwberichten. Obs geliefde Ellmau ligt er weer mooi bij.
Het getoonde bord, ligt dat niet in ischgl? Híer zijn we met de afsluiting van t seizoen (maar daar wil ik nog niet aan denken) ☺

Frank Creemers | 04-12-2017 - 08:50

Jeroen Meerwijk

Ischgl, Viderjoch ??

Jeroen Meerwijk | 04-12-2017 - 08:53

pj diergaarde

Helemaal mee eens. Heb daar al meerdere gestaan om over te steken van Oostenrijk naar Zwitserland en weer terug.

pj diergaarde | 04-12-2017 - 09:38

Pieter Sneyers

Zeker weten Jeroen???

Pieter Sneyers | 04-12-2017 - 18:12

René Eussen

Goedemorgen ski-vrienden. Mag ik op deze site ook een vraag stellen over welke route te rijden, via Duitsland/Zwitserland of Frankrijk? Het gaat niet om kosten, enkel om veiligste en prettigste rit. We rijden in de nacht, 15 op 16 december vanuit Nederlands Zuid-Limburg naar La Plagne. In de weersverwachting is er veel sneeuwkans onderweg meen ik... Ik hoor graag jullie ervaringen en argumenten! Thanks alvast.

René Eussen | 04-12-2017 - 08:58

Niels van Bockel

Goedemorgen René. Wik gaan in januari ook naar La Plagne. Wij vetrekken vanuit Deventer. En gaan altijd via Duitsland en Zwitserland naar Frankrijk. Wij hebben in het begin al eens uitgerekend dat het stukken goedkoper is dan helemaal door België en Frankrijk te gaan (i.v.m. de tol). Zoals we nu rijden heb je voorlopig alleen een vignet voor Zwitserland nodig. Als ze ooit nog het vignet voor Duitsland gaan invoeren, heb je kans dat het dan niet veel meer uitmaakt qua kosten. Qua kilometers scheelt het niet heel veel voor ons. Door Duitsland is iets langer en kilometers, maar we rijden liever door Duitsland en Zwitserland. Al vinden wij Zwitserland van Basel tot Genève een erg saai stuk.. Succes met je routeplanning en veel plezier in La Plagne! We gaan voor de 4e keer nu ???❄⛷

Niels van Bockel | 04-12-2017 - 09:20

Jan Sanders

Frankrijk via België, luxemburg en dan de grens over bij Basel richting Geneve lijkt me het verstandigste. Fijne en rustige route met weinig verkeersvertraging.

Jan Sanders | 04-12-2017 - 09:20

Niels van Bockel

Oh en de wegen zijn altijd erg schoon in Duitsland en Zwitserland. We hebben al vaak met sneeuw onderweg gereden en er weinig last van gehad. ?

Niels van Bockel | 04-12-2017 - 09:22

Steef De Waard

uiteraard, toen wij naar val thorens vetrokken reden wij via spiers, freiburg, bern en genève.
beviel erg goed en was s'nachts erg rustig

Steef De Waard | 04-12-2017 - 09:22

René Eussen

Grappig, ik lees op andere sites ook net zo'n 50-50 gevoel, net als hier. Misschien is het ook wel persoonlijk en is er niet zoveel verschil in schone & veilige wegen, La France of Deutschland/Schweiz... Extra puntje is wel dat mijn maat reeds een Vignet 2017 voor de Schweiz heeft..

René Eussen | 04-12-2017 - 09:42

Niels van Bockel

Dan zou ik Zwitserland pakken... ? Da's mijn mening haha?

Niels van Bockel | 04-12-2017 - 09:45

René Eussen

Ik denk het ook Niels ;-) bedankt voor de info alvast allemaal! (Méér mag natuurlijk nog)

René Eussen | 04-12-2017 - 09:48

Peter

La pLagne.... Top gebied ! Wij komen er tientallen jaren, altijd in beweging en veranderende liften op naar efficientie in het gebied.
Wij rijden vanuit het Noorden van het land in 1 rechte lijn naar beneden...
a28, a73 belgie, luxemburg, frankrijk (route a39) en dan zo de franse alpen naar binnen...
Het is sowiezo een lange rit maar op de belgische en franse wegen op criuse control tegen de 140 en je rijd uren zonder oponthoud door....
Maar ieder zo zijn voorkeur! Geniet daar en de groeten aan Lionel en Sabrine in La Casa les ours in plagne village ;)

Peter | 04-12-2017 - 10:04

Niels van Bockel

Graag gedaan! Veel ski-plezier en veilige reis gewenst! Plaats je updates hier? ❄?⛷

Niels van Bockel | 04-12-2017 - 10:31

René Eussen

Bedankt ook Peter! Zal kijken of ik ze kan bezoeken. En Niels, zeker dat ik hier foto's plaats, reken maar van yes!

René Eussen | 04-12-2017 - 11:00

Niels van Bockel

Top! ?

Niels van Bockel | 04-12-2017 - 11:17

Greet ☀️

Fijn zo, dan kwijl ik hier lekker mee ?

Greet ☀️ | 04-12-2017 - 18:52

Xavier Delvael

Goedemorgen iedereen! Het skiseizoen is dit weekend geopend in het Zillertal! Overal top condities. Overal goeie sneeuwlaag. Ik kijk met ongeduld uit naar de eerste posts uit Mayrhofen, Finkenberg, zell en Hintertux. Die maken de dagelijkse update die we van onze weerspecialisten nog vollediger. Veel ski en sneeuwplezier voor iedereen!

Xavier Delvael | 04-12-2017 - 09:01

martin libbrecht

ik denk dat die foto gemaakt is in Nauders

martin libbrecht | 04-12-2017 - 09:14

Tommy tgroot

Ik denk in Samnau

Tommy tgroot | 04-12-2017 - 09:34

Martijn Sonnenberg

mooie plaatjes weer in het weerbericht! en na vandaag enkele mooie dagen in het verschiet, de openingsweek van ski arlberg is beter dan een groot deel van de weken van vorig seizoen!
Michael: vaak zie je een stromingspatroon van november/begin december langdurig vastroesten, zoals de afgelopen jaren met fohn en standvastige hoge druk boven de alpen. nu lijkt het azorenhoog erg honkvast, met voortdurende koude uitbraken. Is dit iets wat je verwacht dat het overheersende winterpatroon gaat worden, of durf je je daar (nog) niet aan te wagen?

Martijn Sonnenberg | 04-12-2017 - 09:51

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Dat wordt dan een voorspelling Martijn. En die kan ik feitelijk nergens op baseren. Dus pas ik. Erg saai antwoord idd i know???

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 04-12-2017 - 10:57

Corné W

Op de Viderjoch?

Corné W | 04-12-2017 - 09:56

Erik van den Berg

Lekkere vooruitzichten..... Van de week in Sölden maar eens kijken of het ook echt top is

Erik van den Berg | 04-12-2017 - 10:21

Peter N

Ja Eric ik ben ook heel benieuwd naar Sölden voor ons wordt het ook de eerste keer skiën daar hoor altijd fantastische berichten vanuit dat gebied dus wij zijn reuze benieuwd ??? Wij Gaan pas half februari maar als je berichten hebt of foto’s graag op deze site dat is dan alvast voor de voorpret . Alvast veel skiplezier in Sölden . Gr. Peter. N. ??⛷❄️?.

Peter N | 04-12-2017 - 11:51

Dieter Dupon 🇦🇹

Idjoch, viderjoch, ischgl! ⛷??

Dieter Dupon 🇦🇹 | 04-12-2017 - 10:40

Matel DW

Wat wacht ik in spanning de weerberichten af voor volgende week..sneeuw genoeg maar hopelijk zijn er ook opklaringen tijdens het skiën...ik word misselijk op de piste als de zichtbaarheid te wensen overlaat.. we wachten de locatie om te gaan skiën afhangen van het weer en boeken pas echt op het laatste moment. Benieuwd waar we heen zullen gaan..het hangt af van de weerman!?

Matel DW | 04-12-2017 - 10:41

René Eussen

Daar zit ik ook over in... op weeronline wordt (zware) sneeuwval voorspeld voor La Plagne vanaf 8 december iedere dag, onafgebroken!

René Eussen | 04-12-2017 - 11:18

Gerrit Lachaert

Misselijk worden bij mindere zichtbaarheid komt door “motion sickness”, vergelijkbaar met zeeziek zijn of autoziek. Daarom preventief medicatie nemen bij slechte zichtbaarheid, want eens je misselijk bent, dan wordt de medicatie niet meer verteerd en zwemt gewoon rond in je maag.

Gerrit Lachaert | 04-12-2017 - 11:28

René Eussen

Great.... ik hou helemaal niet van medicatie, maar ga het toch maar overwegen.

René Eussen | 04-12-2017 - 11:30

Matel DW

Sneeuwval op zich is soms niet zo erg qua zichtbaarheid, het is vooral zo'n motsneeuw met mist dat echt mijn skiplezier bederft. (vorig jaar begin januari in Lech zo'n week gehad...)Ik hoop dat de lange termijnvoorspellingen niet zo negatief zijn als ze nu worden voorgesteld!

Matel DW | 04-12-2017 - 11:41

Gerrit Lachaert

Je kan toch je vakantie niet laten vergallen. Touristil is een bekend middeltje. Eentje nemen als de zichtbaarheid slecht is, is voldoende. Je kan ook evt pilletjes nemen, die zeilers gebruiken tegen zeeziekte.

Gerrit Lachaert | 04-12-2017 - 13:47

Koen De Boeck

Touristil is al jaren geleden van de Belgische markt gehaald wegens verhoogde kans op gevaarlijke hartritmestoornissen

Koen De Boeck | 04-12-2017 - 13:50

René Eussen

Helpt een biertje ook ;-) ??

René Eussen | 04-12-2017 - 15:05

Dries Livigno

Heb daar sedert enkele jaren ook last van. Komt waarschijnlijk met de ouderdom. Heb bij bewolkt weer geen dieptezicht. Alles is gewoon wit.
Welke medicatie zou nog helpen dan touristil?

Dries Livigno | 04-12-2017 - 15:24

Gerrit Lachaert

Touristil nog wel beschikbaar op voorschrift. Reden was dat sommigen Touristil slikten als snoepjes, zoals met Motillium.

Gerrit Lachaert | 04-12-2017 - 15:47

Koen De Boeck

Dan moet je het magistraal laten voirschrijven want Jansen produceert het niet meer ...

Koen De Boeck | 04-12-2017 - 21:02

Tobias Bijkerk

Goedemorgen Michael!

Leuk bericht weer! Klopt het dat het ook spannend wordt voor de lage landen dit weekend? Groetjes Tobias

Tobias Bijkerk | 04-12-2017 - 11:20

Tobias Bijkerk

Mbt tot sneeuwval(sorry me.vraag was niet heel smart)

Tobias Bijkerk | 04-12-2017 - 11:54

Peter N

In Duitsland was het al goed raak met de sneeuwval , het komt steeds dichterbij. ?❄️?

Peter N | 04-12-2017 - 11:55

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Klopt. Maar voor de details is het nog wat te vroeg Tobias?

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 04-12-2017 - 12:08

mark Sneeuwkoning

Ik zie dat in Leogang nog niet alle liften en pisten open zijn. Ik wil aankomend weekend gaan skiën daar. weet iemand wat de vooruitzichten daar zijn m.b.t. de opening van de pisten en de bereikbaarheid van Saalbach etc

mark Sneeuwkoning | 04-12-2017 - 11:41

Michael Gerritsjans

Ik weet niet wat er nog meer open gaat Mark maar ik zie wel dat enkele verbindingspistes dicht zijn dus laat je goed voorlichten voor je gaat. Misschien mailen of bellen naar het tourismusverband?

Michael Gerritsjans | 04-12-2017 - 17:08

Elmar Huijsing

Deze dagen zijn nog niet alle liften open. Vanaf 7 december gaan alle liften open, de pistes voor zover de hoeveelheid sneeuw dit toelaat. Veel plezier!

Elmar Huijsing | 04-12-2017 - 19:06

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Ben deze vergeten te plaatsen in het weerbericht. Lekker bakkie ❄️ sneeuw❄️ vanuit de regio Rifuggio. Via @Meteo Turijn ????

Foto bij weerbericht reactie 42403

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 04-12-2017 - 11:45

René Eussen

haha, super cool...

René Eussen | 04-12-2017 - 11:48

Peter N

Niet normaal wat een sneeuw : Nou deze winter kan toch niet meer stuk Michael geweldig.❄️❄️❄️❄️?

Peter N | 04-12-2017 - 11:54

Edwin vd linden

Ik mis toch wel een beetje die sneeuwstress van de afgelopen jaren.....

Edwin vd linden | 04-12-2017 - 12:02

Peter N

Het gaat toch wel goed met jou het Edwin ???

Peter N | 04-12-2017 - 13:25

Edwin vd linden

Hahahhahah

Edwin vd linden | 04-12-2017 - 15:31

Koen S

GFS laat zojuist een droomscenario zien voor de komende weken in de 06z run?

Foto bij weerbericht reactie 42410

Koen S | 04-12-2017 - 12:05

Dennis Dolomieten

En ja hoor Genua laag staat ook weer in de kaarten ?

Dennis Dolomieten | 04-12-2017 - 12:38

Peter N

Hallo Dennis ik weet niet wanneer jullie richting dollemieten gaan ? Maar als er niet genoeg sneeuw ligt meldt het dan even want dan sturen een paar vrachtwagens vol met sneeuw vanuit Sölden want daar ligt een pak sneeuw niet normaal echt top ❄️❄️❄️?????? gr Peter.

Peter N | 04-12-2017 - 13:31

Dennis Dolomieten

Begin maar vast met rijden dan ??

Dennis Dolomieten | 04-12-2017 - 15:06

Harry Verduin

Maar nu pas vanaf zondag-maandag? Zou er nog geen geloof aan hechten want is enkel GFS en dan nog de onbetrouwbare 06...

Harry Verduin | 04-12-2017 - 16:02

Dennis Dolomieten

Ja jammer hoor . Hoop dat het de komende dagen weer beter wordt.

Dennis Dolomieten | 04-12-2017 - 18:59

Sjaak Draak

En? Een witte kerst in Nederland Michael?
Durf je er al een uitspraak over te doen?❄️❄️❄️☃️

Sjaak Draak | 04-12-2017 - 13:30

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Nog niet Sjaak??

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 04-12-2017 - 19:14

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Voor de nieuwsgierigen onder ons, foto is genomen op de Viderjoch / Ischgl. De eeuwige roem moet dus gedeeld worden, want er zijn meerdere winnaars??

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 04-12-2017 - 14:03

Luuc Teuben

In Nauders(Tirol) ligt in het dal (1400 meter) nog maar een flinterdun laagje. Op sommige plekken is het zelfs groen. Gaat hier binnenkort ook nog sneeuw van betekenis vallen?

Luuc Teuben | 04-12-2017 - 14:52

Luuc Teuben

Foto bij weerbericht reactie 42420

Luuc Teuben | 04-12-2017 - 14:54

Peter N

Hallo luuc gelukkig hoef je niet in het dal te skiën maar maak je geen zorgen want op de pistes ligt echt een behoorlijk laagje sneeuw heb er jaren lang geskied en de pistes lagen er altijd perfect bij. Heel sneeuwzeker gebied. ❄️?

Peter N | 04-12-2017 - 16:57

Emile Dijk

Al mensen in wildschonau geweest?

Emile Dijk | 04-12-2017 - 16:22

Henk Jongkind

Vanuit Zillertal 3000 een update. Vandaag de gehele dag lichte sneeuwval met een temperatuur rond de - 8 C. Boven veel wind wat het skieen tot een uitdaging maakte. Was vandaag beduidend rustiger op de pistes. Er wordt volop gewerkt aan het openen van meerdere pistes. Als afsluiting vandaag de dagafdaling naar Vorderlanersbach en deze piste was prima. Gisteren in Mayrhofen geskied en ook hier perfecte pistes.

Henk Jongkind | 04-12-2017 - 16:29

Danny Scheffer

He bah.. sneeuw.. ?

Danny Scheffer | 04-12-2017 - 17:16

Pieter Masson

@michael , kun je morgen eens stand van zaken geven voor benelux in weerpraatje, sneeuw en dauwpunt

Pieter Masson | 04-12-2017 - 18:08

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Zal het aan Lander vragen

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 04-12-2017 - 19:13

Pieter Masson

merci

Pieter Masson | 04-12-2017 - 19:40

Emile Dijk

Niemand ooit in wildschonau geweest?????

Emile Dijk | 04-12-2017 - 18:42

Edwin vd linden

Lang geleden

Edwin vd linden | 04-12-2017 - 19:12

Michiel Van Egmond

Ik nog nooit. Ligt het in Oostenrijk?

Michiel Van Egmond | 04-12-2017 - 19:14

Peter N

Nee in Gambia

Peter N | 04-12-2017 - 20:15

Peter Huygens

Nog steeds benieuwd waar, hoeveel sneeuw valt komend weekend. Idem dito vwb de zon, maar dan hebben we het over ‘schijnen’ ☺️ Vooral voor de zuidkant (Dolomieten) zie ik grote verschillen in de verwachtingen. We zoeken naar de zonnigste plek in de Alpen. Vrees dat het iig zaterdag nergens mooi is.

Peter Huygens | 04-12-2017 - 19:18

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Voor en na de ❄️dump in La Tania?

Foto bij weerbericht reactie 42444

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 04-12-2017 - 19:41

Tobias Bijkerk

Wauw wat een gave plaat!!

Tobias Bijkerk | 04-12-2017 - 21:08

Sneeuwhoogte.nl | Michael

En als toetje uit het Italiaanse Cuneo afgelopen zaterdag ❄️❄️❄️?

Foto bij weerbericht reactie 42445

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 04-12-2017 - 19:53

Dennis Dolomieten

Beste bak Michael! Stuur je aankomend weekend ook wat in de andere hoek. ??

Dennis Dolomieten | 04-12-2017 - 20:14

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Laat me raden. De Dolomieten?

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 04-12-2017 - 20:29

Harry Verduin

Cuneo ligt op 550m hoogte geloof ik, ongelooflijk hoeveel sneeuw op die hoogte (laagte) gevallen is...

Harry Verduin | 04-12-2017 - 20:36

Tobias Bijkerk

Ik heb de sneeuwschap al ingevet hoor... Kom maar op met dat geweld haha

Tobias Bijkerk | 04-12-2017 - 21:09

Dennis Dolomieten

Het sneeuwt nu lekker door trouwens in omgeving Salzburg.

Dennis Dolomieten | 04-12-2017 - 20:20

Dennis Dolomieten

Foto bij weerbericht reactie 42449

Dennis Dolomieten | 04-12-2017 - 20:21

Annemarie ..

Jeetje wat fijn allemaal die sneeuw en met wat nog komen gaat. Zo heerlijk voor de kerst skiërs. Stiekem een beetje jaloers?

Annemarie .. | 04-12-2017 - 20:44

Vincent Nicolas

Winter is coming hard.. btw waar is er nog geen sneeuw? ?

Vincent Nicolas | 04-12-2017 - 21:04

Tobias Bijkerk

Volgens de NOS, in livigno 0cm... Ze besteden wel tijd aan de alpen, dat was dan weer het positieve!

Tobias Bijkerk | 04-12-2017 - 21:10

Gert Jan Olthof

Super om dit allemaal te lezen. In Februari gaan wij naar Berwang, de komende 2 maanden vast voorpret via sneeuwhoogte weerberichten en updates!

Gert Jan Olthof | 04-12-2017 - 21:23

sjaak w

www1.wetter3.de/Animation_12_UTC/348_31.gif

Ik volg deze berichten en die kloppen toch vrij aardig. Mocht het uitkomen wat ze nu aangeven gaan we de ook in Nederland diepvrieskou in :)

sjaak w | 04-12-2017 - 21:39

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Ik zie het wat minder positief in. Ok. Lucht op hoogte is ijskoud. De stroming is alleen AANlandig. Serieuze kou is dan onmogelijk. Als de wind wegvalt zou het paar graden kunnen vriezen, maar daar blijft het dan ook bij. Sorry??

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 04-12-2017 - 22:07

Sjaak W

Goedemorgen Michael,
Ik dacht een hoog te zien boven Scandinavië en een laag boven midden Europa. Maar deze zitten op een te grote hoogte dan om van invloed te zijn?

Sjaak W | 05-12-2017 - 07:05

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Er ligt een stationaire hoogtetrog boven Scandinavië Sjaak. Deze is gevuld met ijskoude lucht mast stroomt over de Noordzee naar ons toe

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 05-12-2017 - 08:46

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Daarom wel koud maar echte ijsdagen laten nog even op zich wachten??

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 05-12-2017 - 08:47

Sjaak W

Thanks voor je uitleg?

Sjaak W | 05-12-2017 - 10:30

Tom Bockstette

Denk dat ik komende zondag zelfs in de Ardennen kan Skiën.
1:20 Rijden vanuit Zitterd.

Tom Bockstette | 04-12-2017 - 21:40

Peter N

En dië pistes in de Ardennen waar zijn die mee te vergelijken is het net zoiets als winterberg . ???

Peter N | 04-12-2017 - 22:07

Tom Bockstette

De Pistes in de Ardennen,is gewoon een sleeplift,en een afdaling van +-1000 meter,blauwe pistes.
Op zicht wel leuk voor een dagje,je betaald ongeveer 16€ voor liftpas.
De piste van Baraque de Fraiture is de avond ook verlicht.

Tom Bockstette | 05-12-2017 - 06:42

Sjaak W

Idd leuk voor een daagje, maar tis meer wachten en hangen aan een sleep als dan dat je skied?

Sjaak W | 05-12-2017 - 07:06

Peter N

Oké Tom bedankt het is wel lekker dichtbij voor een dagje beter dan 300 meter in een skihal. ?

Peter N | 05-12-2017 - 08:17

Kevin Langenberg

Goedemorgen wintersporters,

Misschien een beetje vroeg maar hoe ziet het sneeuwval eruit voor de rest van december. Wij gaan 30 dec naar Fieberbrunn maar de afgelopen paar jaar piesen we naast de pot wat sneeuw betreft. Vorig jaar in Filzmoos 1 dag verse sneeuw gehad en voor de rest van de vakantie niks en groene pistes.
Ik hoor het graag en alvast een fijn skiseizoen iedereen

Kevin Langenberg | 05-12-2017 - 06:57

Peter N

Nou dan zit je dit jaar goed Kevin eigenlijk is het in heel oosterijk super dit jaar je kan met een gerust hart op wintersportvakantie veel plezier daar . ??⛷❄️?.

Peter N | 05-12-2017 - 08:20

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord