Laatste buien voor Oostenrijk

Algemeen
Een lagedrukgebied boven noordoost Polen trekt in betekenis afnemend oostwaarts weg. Tegelijkertijd versterkt het Azorenhoog zich oostwaarts richting midden Europa. Hierdoor nemen de neerslagkansen in rap tempo af en de regio schakelt hierdoor over op een zonniger en rustiger weertype.


En dat in oktober!

Droombeelden vanuit de regio Warth / Schröcken. Foto's via Martin Bloch

Afnemende buien activiteit
Het weerbeeld knapt in grote delen van de Alpen snel verder op. Alleen in het Salzburgerland, Ober Österreich en de noordelijke Steiermark vallen nog de laatste regen en boven gemiddeld 1600 à 1900 sneeuwbuien. Het nulgraden niveau schommelt vandaag rond de 2000m tot - 6 graden op het 3000m niveau. Aan de Italiaanse zuidzijde is het ronduit zonnig. Alleen de oostelijke Dolomieten zijn vandaag nog gevoelig voor wat onschuldige middelbare en hoge bewolking. De Nordföhn die de laatste dagen behoorlijk aanwezig was gaat vanwege het afnemende luchtdrukverschil liggen. In de Franse Alpen heeft alleen de noordelijke Haute Savoie nog te maken met enkele wolkenvelden. In deze hoek is het verder ook zon, zon en nog eens zon!


lagedrukgebied boven Finse Golf trekt in betekenis noordoostwaarts weg. Hogedruk versterkt zich vanuit het westen richting de Alpen. @DeutscheWetterDienst

Herfst ontmoet de winter in het Zwitserse Brunni / Engelberg.

Betoverende beelden vanuit de regio Engelberg  #Härzlisee Foto's via Caroline Pirskanen

Vooruitzichten
Ten opzichte van gisteren is er op termijn weinig veranderd. hogedrukgebieden kiezen positie boven zuid en midden Europa. Hierdoor schakelen wij over op een rustiger en zonniger weertype. De keerzijde van het verhaal is een toenemende kans op hardnekkige mist in de lager gelegen gebieden. Google maar eens op temperatuurinversie of check onze wikipedia! Op de lange termijn zijn er signalen op een meer zuidelijk stromingspatroon. Sneeuwkansen voor de zuidzijde deze keer? We gaan het zien.


In de loop van de week steeds meer zonnetjes ;-)

Een heel fijne dag nog en graag tot morgen!


Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Michael Gerritsjans

Goedemorgen,

Heeft iemand tips voor een betaalbare locatie in Sölden voor een short-stay in januari?

Michael Gerritsjans | 10-10-2017 - 08:51

Kevin B

2 winters terug een lang weekend in appartement Sternberger gezeten. Ligt aan het begin van Solden en was zeer goed te betalen

Kevin B | 10-10-2017 - 09:49

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord