Seizoen eindigt in stijl

Laat ik dit laatste weerbericht beginnen met de Dutchweek die van 22 tot 29 april gehouden wordt in Val Thorens. Ook daar vandaag een mooie, zonovergoten dag. Dit hele weekend zal waarschijnlijk droog verlopen met flinke zonnige perioden. De vorstgrens pendelt zaterdag tussen de 1500 en 1800 meter en zondag tussen de 2000 en 2500 meter. Beide dagen is het vriendelijk weer met hoge temperaturen, vrij droge lucht dus prima condities.

Maandag stroomt er wat vochtigere lucht binnen en komt meer bewolking voor. Aan het 'freezinglevel' verandert niets. Dinsdag gaat het weer omslaan en breiden sneeuw- en regenbuien zich uit over het gebied. Vooral gaandeweg de dag intensiveert de neerslag vanuit het oosten. De koudere en ook vochtige lucht met neerslag houdt woensdag deels nog aan. Al met al kan er tot woensdagavond toch weer enkele tientallen centimeters sneeuw vallen. Misschien dat het donderdag allemaal wat droger wordt, maar zoals de zaken er nu voorstaan neemt de kans op nieuwe neerslag vrijdag alweer toe. Natuurlijk, het is nog ver weg, details kunnen en zullen vast nog veranderen,maar de kans op sneeuw neemt vanaf dinsdag fors toe.

Vanaf dinsdag neemt de kans op sneeuw in Val Thorens sterk toe.


Geen wolkje te zien deze ochtend. Wat niet betekent dat ze er helemaal niet waren, plaatselijk komt wat mist of ; hochnebel' voor. Dat is een hele tijdelijke zaak.Vandaag 'Traumwetter'.

Een Brits hogedrukgebied is verantwoordelijk voor de lentedaag vandaag. Het stuurt een uitloper naar de Alpen.

Dan de rest van de Alpen. Daar was het fris tot flink koud vanochtend met lichte tot matige en wat hoger op strenge vorst. Na die koude start met lokaal een paar kleine wolkenveldjes, is het vandaag genieten. "Traumwetter". Zonovergoten en rustig lenteweer waarbij er beduidend zachtere lucht de Alpen binnenstroomt en de temperaturen oplopen naar 10/15 graden. De lente lijkt echter een eendagsvlieg. Morgen begint het allemaal nog droog met flink wat zon, maar later op de dag arriveert een volgende portie koude lucht in het noorden. Het eerst in de noordoostelijke delen van Oostenrijk.  Daarbij zakt de 'sneeuwvalgrens' tot onder de 1000 meter en komt misschien zelfs rond de 500 meter terecht. Een nieuwe portie koude lucht dus. Zondag breidt een rug van hogedruk vanaf de oceaan zich uit tot over de Alpen en verdwijnt de neerslag, al kunnen er in het noorden eerst nog wat buien en buitjes voorkomen. Vanuit het westen breekt de echter zon door. Maandag steekt er een Sudföhn op en lopen de temperaturen verder op tot plaatselijk boven de 20 graden en is er een behoorlijke rol voor de zon.

Gerlos

Nog een keer Gerlos, waar de voorbije dagen het sneeuwpeil weer is bijgewerkt.

Maagdelijk wit in St. Christoph am Arlberg

Indrukwekkend mooi:Sölden

Lech, ook al voorzien van verse sneeuw

Val Thorens. Daar geen 'neuschnee' maar tijdens de Dutchweek zal daar vanaf dinsdag toch ook sneeuw gaan vallen.Mogelijk ontstaat er volgende week een 'Genua laag' wat voor de nodige onstabiliteit gaat zorgen. De lente is in ieder geval even weer ver te zoeken.

Donkere wolken pakken zich dan echter alweer samen en trekken vanuit het noorden en oosten later op de dag en in de avond en nacht de Alpen binnen. Dinsdag en woensdag krijgen de hele Alpen te maken met neerslag. In het noorden ligt de vorstgrens dinsdag rond de 1800/2000 meter, maar stroomt op woensdag beduidend koudere lucht binnen en komt het 'freezinglevel' tot iets onder de 1000 meter te liggen. De diverse modellen laten de mogelijkheid tot veel en langdurige sneeuw/regenval open wat zoveel betekent dat er een flink pak sneeuw kan vallen. Ook de Franse Alpen lijken er niet aan te ontkomen. De rest van de week ziet er eveneens tamelijk onbestendig uit omdat koude en vochtige lucht de Alpenlanden maar blijft opzoeken en ontstaat er misschien zelfs een 'Genualaag'. Kortom, het blijft nog even spoken in de Alpen.

Wij stoppen met de berichtgeving, maar dat betekent niet het einde van de winter in de Alpen. Ook niet het einde van onze weerberichten, want wij zien jullie hier vanaf 1 oktober graag weer terug. Nogmaals dank voor de aandacht en voor nu: een hele fijne dag! 


   
Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Ook namens Michael, tot 1 oktober!
Met hartelijke groet,


Johan Kamphuis, weerman Sneeuwhoogte.nl
 

Komende week volgt nog een terugblik op de winter 2016/2017!

 

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Bart Debaere

Beste Johan en Michael, hartelijk dank voor de dagelijkse weerberichten. We kijken er al naar uit tot 1 oktober en gaan nu genieten van hopelijk een mooie zomer. Tot later!

Bart Debaere | 21-04-2017 - 08:41

Carin L.

Ongelofelijk zoveel sneeuw nog in Oostenrijk! Weermannen bedankt voor jullie berichtgeving en vanaf oktober ben ik er weer bij om jullie te volgen!

Carin L. | 21-04-2017 - 09:00

Thomas den Haas

Bedankt weermannen voor alle weerupdates tijdens dit seizoen. Ik hield het regelmatig in de gaten voornamelijk als vakanties dichterbij kwamen. Zeker leuk!

Wat ik een beetje mistte in dit laatste weerbericht is een conclusie van het afgelopen seizoen. Was het een goed seizoen of een iets minder seizoen? Zeker met alle aandacht voor de klimaatverandering zou ik dat leuk hebben gevonden om te lezen.

Des al niet te min, bedankt en tot oktober! :)

Thomas den Haas | 21-04-2017 - 09:00

Merije ...

Weermannen bedankt voor het afgelopen seizoen. Op naar een mooie zomer en aftellen naar het nieuwe winterseizoen! Tot dan!

Merije ... | 21-04-2017 - 09:02

Mathijs Vlassak

Bedankt heren! Uitgebreide informatie maar altijd voorzien van heldere uitleg. Ik heb volgens mij elk verhaal gelezen.

Mathijs Vlassak | 21-04-2017 - 09:03

Anja de Bont

Weermannen bedankt voor jullie weerbericht elke dag, met veel plezier gelezen! Fijne zomer en tot in oktober!

Anja de Bont | 21-04-2017 - 09:12

Patrick Vierwind

Tot oktober

Patrick Vierwind | 21-04-2017 - 09:18

Martijn Sonnenberg

mooie vooruitzichten nog. St christoph zit weer heel dik onder de poeder, getuige dat 'lege' terras wat nu weer volledig gevuld is op de foto. gewoon jammer dat de omstandigheden op de arlberg nu zoveel beter zijn dan 2-3 weken geleden, nu het seizoen sluit. De foto van lech is trouwens Zurs. :)
Dank voor de mooie berichten en tot oktober!

Martijn Sonnenberg | 21-04-2017 - 09:19

Martin L.

Mannen, bedankt wederom voor de berichtgevingen dit seizoen! Fantastische uitleg ook van alle systemen en zaken die het weer beïnvloeden. En natuurlijk de persoonlijke aandacht op diverse vragen in de reacties.

Tot volgend seizoen!

Martin L. | 21-04-2017 - 09:36

Erik T

Hopelijk copy paste voor eerste weerbericht in oktober ??

Erik T | 21-04-2017 - 09:41

Ruba

Daar teken ik voor, Eric. Maar eerst nog wat profiteren van deze poeder, volgende week.

Ruba | 21-04-2017 - 11:13

Erik T

? geniet van de verse sneeuw.

Erik T | 21-04-2017 - 12:24

Chang .

Dank je wel voor alle mooie berichten de afgelopen seizoen. Ik heb dagelijks met veel plezier gelezen. We gaan maandag richting Samnaun om het seizoen af te sluiten.

Chang . | 21-04-2017 - 10:12

Steph Priem

Bedankt voor de accurate weersvoorspellingen deze winter, na Breuil-Cervinia, Wagrain, Warth en Gressoney la Trinité toch een mooi skiseizoen gehad, tot volgend jaar.

Steph Priem | 21-04-2017 - 10:29

The Snowman

Het seizoen met weinig sneeuw begonnen maar met onverwachte hoeveelheden geëindigd.
Bedankt voor jullie dagelijkse sneeuwupdate.
Op naar volgend seizoen.

Met vriendelijke sneeuw/zon groet,

The Snowman | 21-04-2017 - 10:52

Goofy Ski

Heel de winter dagelijks jullie bericht gevolgd ,bedankt en tot volgendjaar

Goofy Ski | 21-04-2017 - 10:53

Karin Brakenhoff

Iedere dag heb ik de berichten gelezen. Iedere dag naar de voorspelling gekeken. Iedere dag gehoopt op heel veel sneeuw. Helaas hebben wij dit jaar niet super veel gekregen( Zwarte woud) Maar..........er komt altijd weer een nieuwe jaar. Ik kijk uit naar 1 oktober. Dank jullie wel.

Karin Brakenhoff | 21-04-2017 - 11:28

Rohnny Michiels

Beste weermannen
Al jaren volg ik jullie weerberichten...schitterend gewoon.
Bedankt voor dit seizoen, volgend seizoen zal ik meer reacties plaatsen.
Een paar weken geleden waren we in Val Thorens, schitterend gebied zeker tijdens de paasvakantie, zon en goede sneeuwkwaliteit, daar gaan we voor.
Tot 1 oktober...(zal vlug gaan)
Groetjes

Rohnny Michiels | 21-04-2017 - 12:03

Koen ⛷❄️ van de Pol

Zucht, weer zo lang wachten.

Koen ⛷❄️ van de Pol | 21-04-2017 - 12:08

Annemarie ..

Ontzettend bedankt voor de dagelijkse weerberichten. Altijd met veel plezier gelezen. Tot oktober!

Annemarie .. | 21-04-2017 - 12:55

Jeron Ven

Bedankt mannen! Ik heb weer erg genoten van het weer dankzij jullie nu nog een weekje geniet in val thorens

Jeron Ven | 21-04-2017 - 12:58

Arjen Peetoom

Beste Johan en Michel & team enorm bedankt voor jullie informatie, spannende vermakelijke sneeuw berichten ook ik lees ze iedere dag. Nog een opmerking over de app: gisteren zijn ineens al mijn favorieten gewist dit gebeurd van tijd tot tijd doen jullie dat automatisch of wat zit daar achter ? Hartelijke groeten van sneeuw en berg liefhebber Arjen

Arjen Peetoom | 21-04-2017 - 13:27

Koen ⛷❄️ van de Pol

Bij mij ook weg

Koen ⛷❄️ van de Pol | 21-04-2017 - 14:01

Sneeuwhoogte.nl

Dit wordt uitgezocht!

Sneeuwhoogte.nl | 21-04-2017 - 15:44

Alex Kappl

Beste John en Michael
Bedankt voor de dagelijkse weerberichten.
Is altijd een plezier om te lezen was voor mij een vast ochtend ritueel het weerbericht lezen met een bakje koffie geniet van de zomer heren en tot oktober.

Alex Kappl | 21-04-2017 - 16:03

Ronald Oerlemans

@team sneeuwhoogte.nl Dank vooral jullie dagelijkse enthausiasme, om ons te verwennen met mooie berichtgeving over het weer. Geniet van jullie zomerbreak en op naar 1 oktober. Kan niet snel genoeg gaan.

Ronald Oerlemans | 21-04-2017 - 16:05

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Bedankt voor de positieve reacties. Dankzij jullie is Sneeuwhoogte.NL ook afgelopen seizoen weer succesvol??

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 21-04-2017 - 16:31

Alex Koster

Dank en tot Oktober. Dan gaan we weer turen naar alle webcams en hopen op iets meer sneeuw alhoewel in kirchberg half maart de condities perfect waren toch maar weer in januari . Groeten aan alle lezers.

Alex Koster | 21-04-2017 - 18:07

Jannik Soors

Bedankt om dagelijks voor de voor- en napret te zorgen! Ik kijk al uit naar volgende winter, benieuwd welke condities we dan gaan meemaken. Fijne zomer gewenst!

Jannik Soors | 21-04-2017 - 19:12

Wilco Boere

Dank mannen, was weer genieten elke keer. Fijne zomervakantie en snel tot oktober

Wilco Boere | 21-04-2017 - 19:34

Kevin L

Hopelijk volgend jaar een betere en koudere winter , want de sneeuw was nietecht topkwaliteit dit jaar in vele streken door de warme winter in de alpen., fingers crossed.

Kevin L | 21-04-2017 - 21:12

Seb Verhoef

Weermannen nogmaals enorm bedankt voor het verzorgen van mijn voor en (erg lange) napret dit seizoen!! Ik ben er 1 oktober weer bij!

Seb Verhoef | 21-04-2017 - 21:49

Harm V

Bedankt voor jullie berichten. Met veel plezier gelezen. Tot 1 oktober. Ik zie er al naar uit.

Harm V | 21-04-2017 - 22:10

Fleur Kr.

Elke dag even op jullie site gekeken. Zie jullie weer in oktober. Bedankt!

Fleur Kr. | 21-04-2017 - 22:21

Gustaaf Leeuwen van

Micheal en Johan bedankt voor alle weersvoorspellingen jullie laten een zeer goed en betrouwbaar weer aan ons zien iedere keer weer , ook jullie hebben het wel eens mis maar over het algemeen veel betrouwbaarder dan alle andere sites , hoop dat jullie redactie ook het stilfserjoch op de lijst wil zetten , dit gebied is samen met hintertux de hele zomer open !! En graag , en hoop jullie weer gauw te horen vanaf 1 ocktober! Nogmaals bedankt

Gustaaf Leeuwen van | 22-04-2017 - 08:33

Steenput Marc

Knap werk mannen !

Steenput Marc | 22-04-2017 - 09:41

Carlotta B

Super bedankt mannen! Jullie zaten er zelden naast. Verheug me nu al op de Wintereinbruch berichtgeving vanaf oktober?. Ik wens jullie een fijne zomer. Groet van een die hard sneeuwhoogte.nl addict!

Carlotta B | 22-04-2017 - 10:47

Peter N

Voor iedereen op deze site en vooral de weermannen een hele mooie en fijne zomerperiode en vakantie toegewenst , kijk alweer uit naar 1 oktober mannen bedankt!! Het was echt weer top. ???

Peter N | 22-04-2017 - 11:09

Henk Jongkind

Bedankt weer voor alle berichten welke de wintersport zo leuk maakt.
Een merkwaardig seizoen maar heb toch weer enorm genoten en die keren dat we naar Oostenrijk geweest zijn, hadden we goede tot zeer goede condities.
Ben nu nog in Gerlos waar de pistes vanmorgen heerlijk waren. Morgen de laatse dag en dan zit het skiseizoen in Gerlos er weer op.
Op naar eind november.
Voor iedereen een goede zomervakantie.

Henk Jongkind | 22-04-2017 - 20:15

Snow Scooter

Bedankt. Jammer dat we weer moeten wachten tot oktober.

Snow Scooter | 22-04-2017 - 22:33

Dennis  Dolomieten

Bedankt mannen. En ook bedankt John Havinga. We gaan je missen volgend seizoen! Groeten Dennis

Dennis Dolomieten | 23-04-2017 - 01:04

Roel

Ook namens mij weer zeer bedankt voor berichtgevingen over het weer deze winter. Tot 1 okt kan niet wachten

Roel | 23-04-2017 - 01:21

Sjaak Draak

Michiel en Johan bedankt, maar ook John nog bedankt.
Hopelijk allemaal tot in oktober.

Sjaak Draak | 23-04-2017 - 07:22

Henk W.

Was weer top! Dank.

Henk W. | 23-04-2017 - 11:43

Gert van Duren

Was weer super weermannen. Bedankt en tot volgend seizoen

Gert van Duren | 24-04-2017 - 12:51

Niels  van Bockel

Geniet van jullie zomer en bedankt voor alle berichten en info! Gr Niels

Niels van Bockel | 25-04-2017 - 09:54

Monique Casteleijn-Pannen

BEDANKT!!! ?

Monique Casteleijn-Pannen | 25-04-2017 - 15:16

Frankieboy Sneeuwfan

Heel veel dank voor jullie fantastische berichtgevingen en graag tot het volgende seizoen!

Frankieboy Sneeuwfan | 25-04-2017 - 18:03

Jos Mulder

heel erg bedankt voor jullie weerberichten!! Tot snel!!

Jos Mulder | 25-04-2017 - 23:13

Sjaak W

Ik sluit me aan bij bovenstaande berichten. Superleuke site en tot 1 oktober dan weer .
Bedankt heren!!

Sjaak W | 26-04-2017 - 12:47

N Janssens

Bedankt weermannen en hopelijk tot snel ;-)

N Janssens | 27-04-2017 - 07:35

Barend Bos

Bedankt mannen!! Wij sluiten vandaag het seizoen in stijl af.

Foto bij weerbericht reactie 40453

Barend Bos | 28-04-2017 - 08:46

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord