Reviews Passo Tonale (1883m - 3069m)

Schrijf review

3.3

15-04-2022
Skigebied: 3 Après-ski: 2 Restaurants: 5

Met reisorganisatie Josk 1ste week Pasen 2022 hotel Del Alpi.
De 2 dagen voor vertrek had het flink gesneeuwd, dus dat zag er goed uit. Bij aankomst 60cm verse sneeuw in het dorp. Dorp is veel gezegd, want het is gewoon één straat. Het hotel dat door Josk wordt aangeboden ligt volledig op de uithoek van het gebied. Van skiën tot het hotel is er absoluut geen sprake. Iedere ochtend 350m met de skibotten wandelen naar de piste. Het skigebied Passo Tonale kan je eigelijk geen skigebied noemen. Het is gewoon een berg flank waar ze een aantal liften geplaatst hebben en hier en daar de sneeuw wat effenen om pistes te creëren. Er is heel weinig aanduiding van pistes, alles loopt door elkaar, wat tot gevolg heeft dat men soms in de diepsneeuw komt zonder dat je het goed en wel beseft. Je moet pistes oversteken om aan liften te komen, om zo wat verder op te schuiven in het gebied wat tot gevaarlijke situatie lijdt. Om naar de gletsjer te gaan moet men de hoofdbaan te voet oversteken, geen tunnel, geen aanduiding, levensgevaarlijk met kinderen!! Vanuit Passo Tonale kan men ook skiën naar Ponte Di Legno. Skiën is weer veel gezegd want men moet langs een blauwe piste die eigenlijk bijna vlak is, Snowboarders mogen hier een kilometer te voet gaan. Met de latten doen je armen meer pijn dan je benen. Je krijgt er wel een klein maar mooi skigebied voor als beloning. Echt de moeite waard. Maar op één dag heb je het ook wel gezien. Passo Tonale en bij toevoeging reisorganisatie Josk NOOIT meer voor ons. Schandalig dat dit wordt aangeboden!

7.0

20-02-2020
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Leuk gebied voor met de kinderen. Overzichtelijk gebied. Kan wel eens mistig zijn. Indien goede sneeuw en veel sneeuw, kan je gemakkelijk door skiën naar andere pistes.

7.0

18-02-2020
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Leuk gebied voor met de kinderen. Overzichtelijk gebied. Kan wel eens mistig zijn. Indien goede sneeuw en veel sneeuw, kan je gemakkelijk door skiën naar andere pistes.

7.0

09-02-2020
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Prima ski gebied voor beginners, als je echt dagtochten maakt en graag iedere dag verschillende pistes wil pakken kun je beter naar een ander gebied gaan.

5.0

26-03-2019
Skigebied: 5 Après-ski: 3 Restaurants: 7

Zuidzijde opgevroren slush/ijs

7.0

14-03-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Mooi en overzichtelijk skigebied. Ik mis hier de grotere skiroutes.

7.3

26-02-2019
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Mooi gebied leuke afdalingen en ook goed voor de kindeten

7.0

30-01-2019
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Mooi skigebied. Goed overzichtelijk.

7.7

26-02-2018
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Mooi skigebied. Heel rustig vergeleken met Oostenrijk of Frankrijk (in de voorjaarsvakantie). Lekker eten en niet duur. Wel een eind rijden maar mijn inziens is dat het zeker waard.

8.3

24-12-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Heerlijk hier!
Mooie pistes, gezellig dorpje heerlijk eten en vriendelijke mensen, wat wil een mens nog meer!!

9.0

19-03-2017
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 10

Prachtig gebied met de gletsjer als topper. Gemakkelijk naar een ander ski gebied met mooie afdalingen. Super gastvrije mensen in het gehele gebied. Niet verder vertellen...

6.7

23-02-2017
Skigebied: 7 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Makkelijke pistes met een paar uitdagingen. Pistes centraal rond het dorp.

8.3

01-04-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Prachtig skigebied, kindvriendelijk en heel
Lekkere restaurants.














































0

6.7

07-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Leuk skigebied met voor ieder wat wils. Afdaling op de Paradiso is top! De vele liften op de noordzijde kwamen bij mij over als teveel. Kwaliteit/prijsverhouding van het eten/drinken op de piste vond ik iets tegenvallen, had meer van Italië verwacht.
Waarschijnlijk zal met name de afstand vanuit Nederland, velen weerhouden hierheen te gaan. Maar de zuidzijde van de Alpen heeft bij mij in ieder geval een positieve indruk achtergelaten.

6.7

04-03-2016
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 6

Leuk ski gebied voor 1 week. Met name de afstand,1200 km vond ik een nadeel. Waarvan de laatste 80 km door de bergen. De Paradiso is een prachtig afdaling, zwart,van 3000 m tot in het dal van Tonale. De restaurants op de piste vind ik in verhouding tegenvallen als je dat bijvoorbeeld vergelijkt met Oostenrijk.de drukte op de piste valt erg mee zijn mooie brede pistes wij waren er in de voorjaars vakantie en we hebben nergens lang hoeven te wachten. Dus zeker aan te bevelen voor een keer.

8.3

08-04-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 9

super leuke ervaring !! topp

7.3

24-02-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 7

Super ski gebied voor families met kinderen. Mooi pistes. Mooie tochten te maken en hotels direct aan de piste.

8.3

23-02-2015
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 7

Super skigebied. Magic pub is fantastisch

10.0

19-02-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Super ski gebied ga er dit jaar weer naartoe

10.0

22-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Als ze duvel hebben komt het helemaal goed

10.0

22-01-2015
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Vlak naast het skipas bureau is er een café met Belgische bieren, Happy hour en veel banken buiten om te genieten van de zon.

6.7

21-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 5 Restaurants: 7

Ga met krokusvakantie naar passo tonale. Wie weet er een leuk apres ski tentje?

7.7

12-01-2015
Skigebied: 8 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijk met een mooi uitzicht genieten van het heerlijke eten of een goede cappuccino!

9.0

23-12-2014
Skigebied: 10 Après-ski: 7 Restaurants: 10

Super skigebied, mooie rode en zwarte pistes. Lekker eten in La Brasa, na het skiën warm ijs eten bij de plaatselijke ijsboer. Groeten van Benno

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord